"Це чорна стрічка в історії України": у Луцьку вшанували пам’ять бійців, загиблих у боях за Дебальцеве (фото), У Луцьку мами особливих діток флешмобом вшанували видатну поетесу, У Луцьку в тубдиспансері чоловік випав з вікна, ОТГ на Волині увійшла в ТОП-10 кращих громад України – такими були головні новини Волині у четвер, 18 лютого.

Читайте також: На Волині померла працівниця ЦНАПу

У Луцьку мами особливих діток флешмобом вшанували видатну поетесу

Цьогоріч громадськість відзначатиме 150-річчя від дня народження видатної дочки українського народу Лесі Українки, творчість якої тісно пов'язана з синьоокою Волинню. З цього приводу проводиться та ще заплановано безліч заходів для вшанування пам’яті поетеси.

16 лютого члени громадської організації "Повір у себе", які виховують діток з психофізичними порушеннями, зібралися у Музеї Лесі Українки Волинського національного університету, щоб інтерактивним флешмобом засвідчити свою пошану землячці. Кожна з мам особливих діток та педагоги організації обрали собі твір поетеси, який декламували на відео.

Атмосфера музею спонукала до того, щоб кожен перейнявся духом Лесиних почуттів, які вона вкладала у кожну свою поезію. Тому так чуттєво звучали віршовані рядки, так органічно дивилася у кадрі кожна із читців.

 У Луцьку в тубдиспансері чоловік випав з вікна

У Луцьку в обласному протитуберкульозному диспансері з вікна випав чоловік.

Як зазначається, з третього поверху вистрибнув пацієнт. Коли його знайшли, він ще дихав, а за декілька кілька хвилин помер.

17 лютого із третього поверху випав чоловік 83 років. Пацієнт загинув на місці події.

За цим фактом відомості внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) з приміткою "нещасний випадок", зазначили у відділі. Нині триває перевірка.

Слідчі встановлюють усі деталі трагедії

ОТГ на Волині увійшла в ТОП-10 кращих громад України

Відповідно до "Всеукраїнського рейтингу інституційної спроможності та сталого розвитку громад" Володимир-Волинська територіальна громада увійшла в топ-10 кращих громад України.

Станом на 1 січня 2021 року Фонд "Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу" представив триста кращих малих та середніх громад України (до 150 тисяч мешканців). У цьому рейтингу Володимир-Волинська ТГ зайняла дев’яту сходинку.

Загалом рейтинг обраховується кожні 6 місяців (станом на 1 січня та 1 липня кожного року) і враховує 40 критеріальних показників.

Читайте також: Як Волинський Держгеокадастр дерибанить землі за закритими дверима

"Це чорна стрічка в історії України": у Луцьку вшанували пам’ять бійців, загиблих у боях за Дебальцеве (фото)

Сьогодні, на Театральному майдані нашого міста, вшанували пам’ять військовослужбовців, які загинули в боях за Дебальцеве. У вшануванні взяли участь заступник міського голови Ірина Чебелюк, заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт, представники обласної влади, громадськості, а також родичі загиблих.

Захід розпочався з громадської панахиди за участю військових капеланів, йдеться на сайті Луцькради.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook