У Луцьку перекриють рух транспорту на одній із вулиць, На Волині хочуть розширити межі одного з міст, На Волині на приватній пилорамі виявили незаконну деревину (фото), На Волині ускладнюється ситуація з Covid-19, У Луцьку виявили «ботоферму», яка здійснювала заклики до сепаратизму (фото) – такими були головні новини Волині 19 серпня.

Читайте також: Розшукують зниклу мешканку Луцького району (фото)

У Луцьку перекриють рух транспорту на одній із вулиць

У Луцьку тимчасово перекриють рух транспорту вулицею Декабристів від перехрестя з вулицею Вороніхіна до перехрестя з вулицею Гетьмана Мазепи.

Перекриття вулиці обумовлене ремонтними роботами на тепломережі. Як вбачається із розпорядження, рух транспорту вулицею Декабристів призупинять з 08.00 25 серпня.

Відновлять проїзд вулицею після завершення ремонтних робіт.

На Волині хочуть розширити межі одного з міст

Межі міста Ківерці мають намір збільшити на понад 86 гектарів.

Так, обласна рада вирішила погодити проект землеустрою щодо встановлення нових меж міста Ківерці Луцького району Волинської області загальною площею 934,5402 га шляхом включення в межі населеного пункту земельних ділянок площею 86,3402 га.

Зауважимо, що процедура зміни меж міста триватиме далі на рівні Києва. Утім, на Волині депутати облради підтримали рішення більшістю голосів.

На Волині на приватній пилорамі виявили незаконну деревину (фото)

Учора, 18 серпня, у селищі Колки на території лісопильної рами, належної приватному підприємцеві, лісівники виявили продукцію без відповідного маркування. Власник пилорами не надав жодних документів на деревину та не зміг пояснити її походження.

На місце прибула слідчо-оперативна група ківерцівської поліції.

Читайте також: Показали, як У Луцьку проводять ремонтні роботи перед РАЦСом (фото)

У результаті правоохоронці вилучили 15 кубометрів соснових колод.

За цим фактом триває досудове розслідування, розпочате за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України. Йдеться про  незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу.

Санкція статті, зокрема, передбачає до трьох років позбавлення волі. Триває слідство.

На Волині ускладнюється ситуація з Covid-19

У Волинській області ситуація із захворюваністю на коронавірус поступово ускладнюється.

На нараді з головами територіальних громад та керівниками закладів охорони здоров’я Луцького району виступили голова Луцької райдержадміністрації Володимир Кец, заступниця голови Волинської облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Головний державний санітарний лікар області Наталія Янко доповіла про стан епідемічної ситуації в області та Луцькому районі зокрема, зупинилась на ризиках і прогнозах поширення нового мутованого штаму коронавірусу «Дельта» та важливості вакцинації проти COVID-19.

За даними моніторингу, протягом останнього місяця захворюваність у Волинській області знаходиться на спорадичному міжсезонному рівні.

Проте епідемічна ситуація поступово ускладнюється. Абсолютні цифри – кількість хворих та госпіталізованих – на відносно невисокому рівні. Однак динаміка поширення вірусу зростає. Відбуваються зміни і в структурі захворілих, на сьогодні переважають особи віком до 50 років, в тому числі зросла кількість захворілих дітей.

Читайте також: На Волині фура влетіла в острівець безпеки (відео)

«Ми прогнозуємо погіршення епідситуації вже на початку вересня, що пояснюється закінченням періоду відпусток та поверненням дітей та дорослих в організовані колективи та навчальні заклади», – сказала Янко.

З початку епіднагляду на Волині лабораторно підтвердили 62,4 тис. випадків COVID-19, з них понад 35 тис. в Луцькому районі. Померло 1205 осіб, з них 647 мешканців Луцького району (53%). За минулу добу на Волині зареєстрували 13 випадків захворювання на COVID-19, з них 11 хворих в Луцькому районі.

Станом на сьогодні в області понад 120 активних випадків COVID-19. Проте жодного випадку захворювання серед щеплених двома дозами, а тим більше померлих, не виявили.

Як зауважила Наталія Янко, імунізація населення проти коронавірусної хвороби COVID-19 є найважливішою складовою у подоланні гострої фази пандемії коронавірусної хвороби COVID-19. Метою вакцинальної кампанії є охоплення щепленнями не менше 70 – 80% населення для запобігання погіршення епідемічної ситуації та вимушеного запровадження карантинних обмежень.

Однією із найважливіших складових епіднагляду за COVID-19 є тестування, яке критично важливе для запобігання і контролю поширення COVID-19.

У Луцьку виявили «ботоферму», яка здійснювала заклики до сепаратизму (фото)

В обласному центрі Волині викрили організацію, яка розповсюджувала фейкову інформацію на шкоду авторитету та державній безпеці України. 

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури слідчі Управління СБУ у Волинській області здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом здійснення закликів та розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій, які посягають на територіальну цілісність і недоторканність України, та несанкціонованого втручання в роботу мереж електрозв'язку (ч.2 ст. 110, ч.1 ст. 361 КК України).

Правоохоронці виявили у Луцьку ботоферму, яку використовували для незаконної підміни телефонного трафіку з метою переадресації дзвінків для їх подальшої анонімізації, а також для анонімного створення псевдоакаунтів в соціальних мережах для розповсюдження фейкової інформації на шкоду авторитету та державній безпеці України.

Читайте також: У місті на Волині створять спортивний ліцей

Сьогодні, 18 серпня 2021 року, у ході санкціонованих обшуків в одному з приміщень в обласному центрі Волині виявлено і вилучено обладнання для здійснення цієї протиправної діяльності: комп’ютери, VoIP-шлюзи, модеми, сім-картки мобільних операторів зв’язку.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на це майно, встановлюється повне коло осіб, причетних до протиправної діяльності, а також особи замовників публікацій.

Зауважимо, що за вчинення за попередньою змовою групою осіб публічних закликів чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій, які посягають на територіальну цілісність і недоторканність України, санкцією ч.2 ст. 110 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook