На Волині невідомий збив чоловіка та втік з місця аварії, Волинянин постраждав у смертельній аварії на Львівщині, У громаді біля Луцька за соцзахист вимагають переписати нерухомість на сільську раду (відео), Скансен на Волині нераціонально використовує приміщення будинку культури, У Луцьку на авторинку муніципали продовжують штрафувати автовласників – такими були головні новини Волині у суботу, 20 лютого.

Читайте також: У Луцьку на таксі з даху будинку впала величезна льодова брила

Волинянин постраждав у смертельній аварії на Львівщині

Мешканець Волині постраждав в аварії, яка сталася на автодорозі М-06 "Київ - Чоп", що неподалік села Ясенів Золочівського району.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася вчора, 19 лютого, близько 22:15 години.

Водій автомобіля Mitsubishi L 200, мешканець м. Київ 1986 року народження, рухаючись в напрямку м. Львів, не вибрав безпечної швидкості руху та, не врахувавши дорожньої обстановки, виїхав на смугу зустрічного руху, де здійснив зіткнення з автомобілем BMW під керуванням мешканця м. Полтава 1966 року народження.

Внаслідок ДТП водій автомобіля BMW загинув на місці події. З тілесними ушкодженнями в Бродівську ЦРЛ доставлені два пасажири автомобіля Mitsubishi L 200: мешканець м. Володимир-Волинський 1988 року народження та мешканець м. Харків 1978 року народження, які в подальшому від госпіталізації відмовилися.

У громаді біля Луцька за соцзахист вимагають переписати нерухомість на сільську раду (відео)

35 років доглядала чужих дітей, а тепер – і сама без догляду. Надії Корнійчук із села Липини – 70 і вона належить до категорії людей, яких держава офіційно називає "одинокими громадянами".

Усе своє життя пані Надія працювала нянечкою у місцевому дитсадку. За тою працею, каже, не зчулася, як і життя минуло. Лишилася на світі сама, як палець. Тепер ще й бачить погано і ради собі вже не дає.

Двічі на тиждень стареньку навідує соцпрацівниця. Продукти принесе продукти, хату підмете. Та нещодавно ошелешила: більше ходити не буде – скорочують посаду.

Соціальну працівницю у Липинах, як і в інших приєднаних до Підгаєць селах, планують скоротити. Голова ОТГ не бачить потреби витрачатися на такі послуги. Керівник громади – категоричний: "на дурняк" утримувати нікого не будуть.

"Чого ми маємо доглядати за рахунок всіх (таких самотніх людей, – ред.), бо родичі не хочуть? Якщо родичів нема – питань нема: нехай переписує на сільську раду землю", – каже голова Підгайцівської ОТГ Юрій Семенюк.

Фахівці з соціального захисту пояснюють: законодавство зобов’язує саме місцеві громади надавати допомогу на дому одиноким людям. А до таких відносить усіх, хто не має чоловіка або дружини та дітей, які здатні себе забезпечити. Наявність інших далеких родичів чи спадкоємців – не привід відмовляти у допомозі одиноким людям.

Читайте також: У Луцьку перевірятимуть зупинки громадського транспорту

Скансен на Волині нераціонально використовує приміщення будинку культури

До вирішення подальшої долі музею-скансену в Рокинях може долучитися і Луцька міська рада.

Депутатка Алла Доманська поцікавилася, на яких підставах в приміщенні будинку культури у Рокинях перебуває музей-скансен. Адже віднедавна це – майно Луцької територіальної громади. А тим часом в обласній раді вирішується питання, що з закладом буде далі, адже на музей передбачили невелику суму коштів, якої вистачить лише на кілька місяців.

Як зазначила директорка департаменту культури міськради Тетяна Гнатів, музей користується приміщенням будинку культури відповідно до укладеного договору.

У Луцьку на авторинку муніципали продовжують штрафувати автовласників

Інспектори департаменту муніципальної варти виявили понад 3 сотні порушень правил дорожнього руху у сфері зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів на вулицях поруч з авторинком.

18 лютого 2021 року на даній локації інспектори з паркування винесли 308 повідомлень про адміністративну відповідальність.

На Волині невідомий збив чоловіка та втік з місця аварії

На Волині сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої постраждав молодий чоловік.

Аварія сталася вночі у селі Криничне Колківської ОТГ.

Як зазначили джерела, автомобіль на шаленій швидкості збив 29-річного чоловіка. Винуватець аварії втік, залишивши людину без допомоги.

Чоловіка знайшли близько другої години ночі перехожі.

Згодом чоловік помер у лікарні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook