У Луцьку 10-річний хлопчик втратив свідомість під час занурення у крижану воду; У Луцькому СІЗО затримали адвокатку із наркотиками; Для деяких підприємців Луцька діятимуть пільги на період локдауну; У селі поблизу Луцька збудують сучасний спортивний майданчик; На Волині за добу на коронавірус захворіло 11 медиків; У Луцьку курсуватимуть ще три маршрутки; Фасував і продавав: на Волині зловили наркоторговця, вилучили психотропу на понад 50 тисяч; На Волині − обшуки, виявили боєприпаси та наркотики − такими були головні новини Волині 20 січня.

Читайте також: У Луцьку з'явиться ще дві зупинки

У Луцьку 10-річний хлопчик втратив свідомість під час занурення у крижану воду

Під час купання в ополонці на Центральному пляжі Луцька стало зле 10-річному хлопчику. Після занурення у крижану воду дитина втратила свідомість. Про це розповів керівник обласного Центру екстреної допомоги Володимир Шмаль.

Медики "швидкої" розповіли, що дитина на пляжі біля річки Стир була з сім'єю. Коли хлопчик виходив із води, то втратив свідомість.

"Певно був не готовий до купання і від холоду пройшов спазм судин, дитину госпіталізували в обласну дитячу лікарню", – зазначив медик.

У Луцькому СІЗО затримали адвокатку із наркотиками

У Луцькому СІЗО затримали молоду жінку-адвоката із наркотиками. Про це Інформаційному ресурсу "Під Прицілом" стало відомо з власних джерел.

Інцидент трапився вчора, 19 січня. Так, затримали адвокатку "Волинської спілки адвокатури" Ольгу Юнчик за спробу пронести у Луцьке СІЗО наркотичні речовини – амфетамін та канабіс.

Жінка заховала наркотичні речовини у зарядне від телефона. 

Як стало відомо, це уже не перший випадок, коли жінку затримували за подібне.

Читайте також: У Луцьку – аварія: зіткнулися дві автівки (відео)

Для деяких підприємців Луцька діятимуть пільги на період локдауну

Для деяких підприємців Луцька діятимуть пільги на період локдауну. Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Враховуючи звернення громадської спілки "Асоціація операторів зовнішньої реклами України" та рекламного агентства "СТАР" у формі ТОВ щодо полегшення фінансового навантаження на розповсюджувачів зовнішньої реклами, з метою підтримки малого, середнього і великого підприємництва на час дії обмежувальних протиепідемічних карантинних заходів у період з 08.01.2021 по 24.01.2021, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), члени виконавчого комітету ухвалили рішення про звільнення на 50 % розповсюджувачів зовнішньої реклами від плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебуває у комунальній власності Луцької міської територіальної громади.

У селі поблизу Луцька збудують сучасний спортивний майданчик

У селі Воротнів, поблизу Луцька, побудують сучасний спортивний майданчик. В бюджеті громади на 2021 рік закладене зведення у Воротневі майданчика зі штучним покриттям, що дозволить проводити змагання 8-9 місяців на рік, – йдеться на сайті Підгайцівської громади.

"Розвиток спортивно-оздоровчої інфраструктури є одним із головних напрямків нашої роботи. Переконаний, пояснювати всю важливість будівництва мультиспортивного майданчика у Воротневі не треба, адже це першочергова потреба як для дітей, так і тих, хто пропагує здоровий спосіб життя. Хочемо, щоби за п’ять років нашої каденції в кожному старостинському окрузі був сучасний стадіон зі штучним покриттям", – зазначив заступник голови Підгайцівської сільської ради Олександр Бляшук.

Читайте також: Відійшов у вічність священник Свято-Покровського храму Волинської єпархії УПЦ (МП)

На Волині за добу на коронавірус захворіло 11 медиків (статистика)

оловний державний санітарний лікар області інформує, що за останню добу на Волині зареєстровано 103 нових підтверджених випадки коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 2, медпрацівників − 11). Одужало за добу – 152 особи, летальних випадків – 2.

За весь час пандемії в області зареєстровано 35 567 випадків COVID-19, що підтверджено лабораторно методом ПЛР, з них 1662 у дітей та 2540 у медичних працівників, іінформує ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України" та МОЗ України.

Одужало 32 944 особи, з них 1581 дитина та 2427 медичних працівників. 

У Луцьку курсуватимуть ще три маршрутки

У Луцьку затвердили результати конкурсу на перевезення пасажирів за трьома маршрутами. Про це йшлося у середу, 20 січня, під час засідання виконкому Луцькради.

Начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов розповів, що конкурс на перевезення відбувся учора, 19 січня.

Так, маршрут №6 "Залізничний вокзал – с.Брище" обслуговуватиме ФОП Коровіцький А.Л. (термін дії договору на перевезення пасажирів складає один рік, адже перевізник не має автобуса для потреб людей із інвалідністю).

Фасував і продавав: на Волині зловили наркоторговця, вилучили психотропу на понад 50 тисяч (фото)

Сьогодні, у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 309 Кримінального кодексу України, співробітники управління боротьби з наркозлочинністю припинили діяльність наркоторговця. Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Волинської області.

Поліцейські встановили, що 25-річний житель Луцького району на території Луцька та Волинської області розповсюджував наркотичні засоби та психотропні речовини. Чоловік працював за методом так званих "закладок", залишаючи фасовані пакунки з наркотиками у визначених місцях.

На Волині − обшуки, виявили боєприпаси та наркотики (фото)

Боєприпаси та наркотики: у Ківерцівському та Рожищенському районах поліцейські провели ефективні обшуки. У їх результаті правоохоронці вилучили близько пів кілограма наркотиків та 11 набоїв різноманітного калібру. Про це інформує сектор комунікації поліції Волинської області.

Сьогодні під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання 41-річного жителя Ківерцівського району поліцейські виявили  та вилучили близько 400 г рослинної речовини, схожої на марихуану та 11 набоїв калібру 7,62 та 9 мм. Слід відзначити, що  раніше чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook