Відкриття нових факультетів та цікаві проєкти: ректор СНУ розповів про інновації в університеті; У Луцьку "обчистили" три квартири; "Масове скупчення ромів та "попрошайок": лучан обкрадають на АС №1; Волинська облспоживспілка програла суд щодо Старого ринку; "Мені було соромно": серед евакуйованих – лучанка; У Луцьку легковик збив жінку – такими були головні новини Волині 21 лютого.

Читайте також: У деяких луцьких маршрутках встановлять додаткові валідатори

Відкриття нових факультетів та цікаві проєкти: ректор СНУ розповів про інновації в університеті

"Я знаю сильні боки вишу, знаю слабкості, тому розумію, як їх можна підкреслити чи виправити", – ці слова сказав новообраний ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось у своїй передвиборній програмі, зараз же він активно працює над тим, аби університет розвивався.

Відкриття нових факультетів, розбудова студентського містечка, міжнародна співпраця та багато інших напрямків у роботі, якими поділився Анатолій Васильович у інтерв'ю із журналістом "Під Прицілом".

У Луцьку "обчистили" три квартири

У Луцьку на вулиці Гордіюк, 10 у першому під’їзді на третьому поверсі обікрали три квартири. Це сталося вдень 20 лютого, коли більшість людей були на роботі.

За повідомленнями очевидців, двері у квартири відкрили відмичками. Вкрали коштовності та гроші.

До слова, на четвертому і п’ятому поверсі вдома були сусіди, але ніхто з них нічого не бачив і не чув.

Читайте також: У Луцьку "замінували" банк (фото)

"Масове скупчення ромів та "попрошайок": лучан обкрадають на АС №1

У Луцьку, на АС №1 найбільше скупчення осіб ромської національності та жебраків. Тож саме на цій території здійснюється велика кількість крадіжок.

Про це під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту розповів начальник Луцького відділу поліції Олег Кічук.

З його слів, автостанція № 1 у Луцьку – це місце масового скупчення ромів і, як висловився очільник луцького відділку, "попрошайок".

Волинська облспоживспілка програла суд щодо Старого ринку

Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові 18 лютого відхилив апеляційну скаргу Волинської облспоживспілки на рішення Волинського окружного адміністративного суду від 4 листопада.

Йдеться про адміністративну справу за позовом Волинської обласної спілки споживчих товариств до Державного реєстратора речових прав на нерухоме майно Затурцівської сільської ради Локачинського району.

Облспоживспілка звернулася до суду, аби той визнав протиправним і скасував рішення держреєстратора про внесення змін до запису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, яким зменшено дію строку договору оренди земельної ділянки у Луцьку на вулиці Глушець, наданої спілці для обслуговування ринку "Центральний", з 11.06.2020 р. до 27.08.2019 р.

Читайте також: У центрі Луцька сталася пожежа в квартирі (фото)

"Мені було соромно": серед евакуйованих – лучанка

Серед евакуйованих з Китаю українців є лучанка Ольга Батура, яка мешкала і працювала в місті Ухані, де нині розпал коронавірусу, разом з іншими евакуйованими в Україну найближчі 14 днів перебуватиме в Нових Санжарах Полтавщини на обсервації.

Найбільше, що вразило жінку після прибуття, це поведінка людей, які пікетували дорогу у Нових Санжарах.

"Ну ви, мабуть, в новинах бачили, що тут коїлось. Закидали нас камінням. Отакі у нас люди.... З нами в автобусі їхали іноземці , то мені було соромно перед ними", – поділилася Ольга.

У Луцьку легковик збив жінку

У середу, 19 лютого, по 21 годині по вулиці Ковельській у Луцьку 38-річний житель обласного центру, керуючи мікроавтобусом "Volkswagen Transporter", здійснив наїзд на 58-річну місцеву жительку, котра перетинала проїжджу частину дороги.

Жінка отримала тілесні ушкодження, однак не госпіталізувалася.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook