Зеленський посмертно нагородив загиблого волинянина найвищою державною нагородою, орден отримала сім'я (відео), Помстився за образи: волинянин вбив чоловіка сестри, поки той спав, У Луцьку на День Незалежності урочисто вшанували Героїв (фоторепортаж), Волинських журналістів нахабно виштовхали із суду, де проходила справа скандального Кривіцького (відео), У селі на Волині священику ПЦУ спалили хату – ЗМІ – такими були головні новини Волині у суботу, 24 серпня.

Читайте також: Рівень шкідливих речовин на Шацьких озерах зріс в декілька разів

Помстився за образи: волинянин вбив чоловіка сестри, поки той спав

Волинянин вбив чоловіка сестри металевою трубою, коли той спав, помстившись йому за постійні образи та побиття. Злочин стався ще 8 березня, а лише нещодавно Камінь-Каширський районний суд виніс вирок вбивці засудивши його на вісім років позбавлення волі.

Так, виявивши у спальній кімнаті чоловіка сестри, який спав, він наніс йому два удари в голову металевою трубою, оскільки в них тривалий час були неприязні відносини. Внаслідок злочину чоловік отримав важкі тілесні ушкодження. Не приходячи до тями, потерпілий помер у реанімаційному відділенні лікарні.

У Луцьку на День Незалежності урочисто вшанували Героїв (фоторепортаж)

Сьогодні, 24 серпня, Україна відзначає 28-му річницю Дня Незалежності. В обласному центрі Волині теж відбулися урочисті заходи до державного свята. Зокрема, у Луцьку вшанували пам'ять Героїв, які загинули на Сході України, захищаючи територіальну цілісність країни та її незалежність.

Біля пам'ятного фотостенду "Герої Небесної Сотні" зібралося чимало небайдужих лучан. Вони зібралися, аби в скорботі схилити голови та покласти квіти до стели. Подякувати Героям та віддати шану загиблим Героям також прийшли голова Волинської обласної ради Ірина Вахович, виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт,перший заступник міського голови Григорій Недопад, заступник міського голови Костянтин Петрочук, радник міського голови Ігор Поліщук, керівники області, військовослужбовці, учнівська та студентська молодь.

Волинських журналістів нахабно виштовхали із суду, де проходила справа скандального Кривіцького (відео)

Щоб не допустити журналістів на судове засідання до екс-голови Волинської митниці Віктора Кривіцького, охоронець апеляційного суд схопив журналістку за руку і спробував силоміць вивести з приміщення суду. Усе це відбувалося у громадській приймальні , що знаходиться в холі приміщення.

Саме там кореспондент хотіла написати скаргу голові Волинського апеляційного суду на дії його працівників.

У селі на Волині священику ПЦУ спалили хату – ЗМІ

Шокуюча звістка сколихнула мешканців села Четвертня Маневицького району Волині близько 6-ї години ранку 24 серпня: у священика Православної церкви України горить літня кухня!

Односельчани допомогли отцю Миколаю загасити пожежу, в якій практично вщент згоріла веранда.

В селі не сумніваються: хату підпалили, адже на 9-ту годину ранку було заплановану перше богослужіння після переходу храму в ПЦУ. І воно виявилося під загрозою: священик наковтався ядучого диму. Проте Господь допоміг отцю Миколаю зібратися з силами: він таки розпочав Службу Божу, хоч і дещо пізніше від запланованої години.

Читайте також: У Луцьку розгулював чоловік з холодною зброєю

Натомість громаду шокувала не лише пожежа, а те, що її підпал замаскували під несправність електропроаодки. На таку причину загорання зокрема вказали пожежники, які прибули на місце пожежі.

Зеленський посмертно нагородив загиблого волинянина найвищою державною нагородою, орден отримала сім'я (відео)

Президент Володимир Зеленський під час урочистих заходів на Майдані з нагоди Дня Незалежності вручив державні нагороди 28 військовим, поліцейським, рятувальникам, освітянам, медикам, волонтерам і спортсменам.

"На майдані Незалежності у Києві відзнаки від глави держави отримали 28 осіб, ще п’ятьох нагородили у регіонах України", – розповіли в Офісі Президента.

Зокрема, Зеленський передав орден "Золота Зірка" вдові та матері загиблого старшого солдата Андрія Волоса. Військовому присвоєно звання Героя України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook