На Волині раптово помер відомий лікар; На Волині неадекватний водій маршрутки напав на дівчину з залізною трубою; Помер завідувач будівельної лабораторії ЛНТУ; У селі неподалік Луцька сталась аварія; У центрі Луцька неадекват під наркотиками чіплявся до перехожих − такими були головні події Волині та Луцька у неділю, 25 серпня.

Читайте також: Двоє волинян отримали державні нагороди від Президента

На Волині раптово помер відомий лікар (фото)

24 серпня, на 66-му році життя помер сімейний лікар Валерій Савчук.

Він до останнього дня дарував жителям району здоров'я, адже ще у п'ятницю був на своєму бойовому посту – у своєму кабінеті в Шацькій районній лікарні.

Ро­дом він зі справжньої молдовської глибинки – села Варзарешти Нис­порянського району. З 1972 по 1974 рік служив у танковому полку (м. Чернівці), що дало можливість обрати для подальшого нав­чання будь-який вищий навчальний заклад. І він, вирішивши кар­ди­на­льно поміняти сферу майбутньої діяльності, обрав, як у мами, фах лікаря. у 1979 році одружився із шачанкою Світланою, тож на Во­линь після закінчення інституту у 1981 році поїхали сім’єю. Через рік після інтернатури обоє приї­хали працювати в Шацьку лікарню, Валерій Євгенович – лікарем-терапевтом, а Світлана Георгіївна – педіатром.

З 1985 року Валерій Євгенійович керував профспілкою медичних працівників, а згодом, після впровадження медичної реформи, перекваліфікувався на сімейного лікаря.

Читайте також: Такий юний: 20-річний волинянин загинув у зоні ООС (фото)

На Волині неадекватний водій маршрутки напав на дівчину з залізною трубою

На Волині водій маршрутки "Нововолинськ − Ковель" накинувся з залізною палкою на дівчину, яка була за кермом автомобіля.

"Нещодавно стала свідком моторошного і неприемного інциденту. Близько 9 години ранку я разом з доньками чекала маршрутку до Ковеля на зупинці було близько 6 чоловік, серед них моя знайома, яка також прямувала до Ковеля. Поблизу нас зупинилось авто, за кермом була зовсім юна дівчинка і запропонувала моїй знайомій підвезти її до Ковеля. Дівчата були добре знайомі. В той момент коли дівчина сідала до авто, дорогу їй перегородила маршрутка звідти вибіг весь красний від злоби хлопчина в руках він тримав широку залізну палку, якою почав лупцювати машину, кричати що поб'є вікна, якщо пасажирка не вийде.

Читайте також:Повідомили про п'ятого постраждалого в автотрощі за участі маршрутки у Луцьку

Помер завідувач будівельної лабораторії ЛНТУ

24 серпня, пізно ввечері пішов з життя завідувач міжкафедральної науково-дослідної будівельної лабораторії при кафедрі "Промислового та цивільного будівництва" факультету будівництва та дизайну Луцького національного технічного університету Жежерун Василь Дмитрович.

Ректорат та колектив Луцького національного технічного університету висловлюють глибокий сум з приводу непоправної втрати такої хорошої та порядної людини.

Василь Дмитрович був справжнім професіоналом своєї справи, зразковим працівником та чудовим наставником.

Читайте також: На Волині вантажівка збила пішохода, чоловік − у лікарні

У селі неподалік Луцька сталась аварія

У селі неподалік Луцька трапилась дорожньо-транспортна пригода.

24 серпня по 11 години на автодорозі в селі Гірка Полонка Луцького району 19-річний житель Горохівського району, керуючи автомобілем "Opel Omega" здійснював маневр обгону та зіткнувся з мотоциклом "Viper", за кермом якого перебував 57-річний місцевий житель, інформує прес-служба волинської поліції.

Внаслідок ДТП мотоцикліст отримав тілесні ушкодження. Його госпіталізували у нейрохірургію міської клінічної лікарні.

За фактом дорожньо-транспортної пригоди слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає, зокрема, штраф від 3,4 тис. грн. до 8,5 тис. грн. або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Читайте також: На автодорозі "Луцьк-Львів" автомобіль на смерть переїхав пішохода

У центрі Луцька неадекват під наркотиками чіплявся до перехожих (фото)

Молодий чоловік в неадекватному стані, ймовірно, під дією наркотичних засобів, чіплявся до дівчат та перехожих в Парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

"На зауваження інспекторів департаменту, які чергували там, не реагував", – йдеться в дописі. 

Неадекватний молодик спробував спровокувати представників департаменту на бійку, нецензурно виражався та погрожував фізичною розправою. 

"За допомогою працівників патрульної поліції інспекторам департаменту вдалось втихомирити неадеквата", – додають на сторінці.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook