Молодий волинянин загинув у моторошній аварії в Німеччині; Кандидата від "Слуги народу" на посаду мера Ковеля запідозрили у підробці документів; До громади біля Луцька приєдналися 11 сіл; У Луцьку працівниця міськвідділу поліції збила неповнолітнього: справу затягують; На Волині – 236 нових випадків захворювання на коронавірус: 5 людей померли − такими були головні події Волині та Луцька у середу, 28 жовтня.

Читайте також: Першому заступнику начальника СБУ у Волинській області дали нову посаду

Молодий волинянин загинув у моторошній аварії в Німеччині

28 жовтня вночі у Німеччині трапилася смертельна аварія. За кермом автівки перебував нововолинець.

Аварія сталася між Зісаром та Волліном у напрямку Берліна.

Через ДТП з вантажівкою DAF, яка трапилася раніше на трасі, сформувалися затори. Вантажівка Iveco Daily на швидкості в’їхала в іншу машину, що стояла в кінці затору. Водій загинув на місці.

Відомо, що за кермом Iveco Daily був 24-річний нововолинець Андрій Ватутін.

Читайте також: Молодий лучанин загинув у страшній аварії у Німеччині, вдома залишились дружина та двоє діток (фото)

Кандидата від "Слуги народу" на посаду мера Ковеля запідозрили у підробці документів

На засідання Ковельської територіальної виборчої комісії довелося викликати поліцію: у документах, поданих кандидатом на посаду міського голови від партії "Слуга Народу" Олегом Унігою, голова комісії побачила ознаки ймовірної підробки. Інцидент стався у Ковелі на засіданні ТВК увечері вівторка 27 жовтня.

З чого усе почалося?

Скандал навколо виборів Ковельського міського голови набирає обертів. Вранці вівторка 27 жовтня кандидат від "Слуги Народу" Олег Уніга заявив, що підготував 14 скарг до Ковельської територіальної виборчої комісії. В них, мовляв, ідеться про порушення виборчого законодавства під час підрахунку голосів на 14 виборчих дільницях. Скаржник стверджує: члени комісії під час підрахунку голосів бюлетені з голосом за Унігу клали на користь іншого кандидата – Ігоря Чайки.

Однак увечері вівторка події почали розгортатися стрімко й непередбачувано. О 18:00, коли розпочалося засідання Ковельської ТВК, голова комісії Олександра Кузьмич викликала поліцію та повідомила про злочин.

Чому голова ТВК викликала поліцію?

Виявилося, що до згаданих вище скарг Олег Уніга додав ще й акти про порушення виборчого законодавства з описом суті порушень та підписами свідків цих порушень. Але з’ясувалося, що на всіх актах стоїть підпис одного й того самого свідка – самого Олега Уніги.

Згідно з вимогами Виборчого кодексу, перед початком підрахунку голосів приміщення виборчої комісії зачиняють – не можна ні зайти, ні вийти. Таке правило діє доти, поки підрахунок голосів не закінчиться. За його дотриманням на кожній дільниці стежить поліція.

Отож очевидно, що Олег Уніга ніяк не міг перебувати одночасно у 14-ти різних приміщеннях, де відбувався підрахунок голосів. Саме тому голова Ковельської ТВК Олександра Кузьмич і запідозрила, що акти про порушення можуть бути підроблені. І викликала поліцію.

Читайте також: Закриті бари, ресторани, спортзали: у "Слузі народу" готують для Волині черговий жорсткий карантин

До громади біля Луцька приєдналися 11 сіл

До Підгайцівської ОТГ, яка утворилася в 2018 році, увійшло ще чотири громади.

Це – Липинська об’єднана територіальна громада, Піддубцівська сільська рада Луцького району, Звірівська та Хорлупівська сільради Ківерцівського району.

Отже, Підгайцівська ОТГ налічуватиме 20 населених пунктів, а саме: Підгайці, Струмівка, Крупа, Лище, Воротнів, Романів, Ботин, Новокотів, Верхівка, Липини, Борохів, Вишнів, Діброва, Піддубці, Гаразджа, Звірів, Веснянка, Олександрія, Хорлупи, Пальче.

Читайте також: Юрій Семенюк лідирує на виборах голови Підгайцівської ОТГ

У Луцьку працівниця міськвідділу поліції збила неповнолітнього: справу затягують

Розслідування у справі ДТП за участі працівниці Луцького міськвідділу поліції, в результаті якої значних ушкоджень зазнав неповнолітній, зумисне затягують. І поки юнак очікує повторної операції та проходить чергові обстеження, жінка жодного разу навіть не поцікавилася станом хлопчини.

Нагадаємо, на початку червня поблизу міськвідділу поліції сталася ДТП за участі мотоцикліста та легковика. Як згодом стало відомо, за кермом автомобіля перебувала працівниця Луцького міськвідділу поліції.

Зі слів очевидців, жінка за кермом Skoda Octavia повертала із проспекту Перемоги на вулицю Грибоєдова. В цей час від кільця зі сторони стадіону "Авангард" головною дорогою рухався мотоцикліст, який влетів у легковик, що завершував маневр.

Неповнолітній юнак, котрий кермував мотоциклом, отримав значні травми, зокрема відкритий переломи стегнової кістки та два закриті переломи гомілки лівої ноги.

Як розповіла мама постраждалого 17-річного хлопця Світлана Кузмінська, попри те, що аварія сталася ще 4 червня, справа досі не потрапила до суду.

"Справа тягнеться. Нам говорять про чергові дослідування, про те, що для слідчого експерименту потрібен такий самий мотоцикл… Затягування негативно відображається на стані здоров’я Богдана, адже психіка і самопочуття пов’язані; він дуже переживає, тим більше, що він не винен. Це підтверджує і безпосередній свідок ДТП, яка якраз у той момент переходила дорогу. В інтернеті було опубліковане й відео аварії, але воно швидко зникло", – зазначила жінка.

Та додала, що її син, рухаючись головною дорогою, коли помітив маневр Skoda Octavia, спробував уникнути зіткнення, однак водійка автомобіля замість того, аби пригальмувати, натиснула на газ, а потім (до приїзду патрульної поліції) взагалі від’їхала з місця ДТП на два метри. Тому патрульні описали схему зіткнення та заповнили протоколи невірно.

Читайте також: На Волині жінка з родиною прибирає ліс та пропонує запустити челендж (фото)

На Волині – 236 нових випадків захворювання на коронавірус: 5 людей померли

За останню добу на Волині зареєстровано 236 нових випадків захворювання на COVID-19. Одужало за добу 210 осіб. П’ять випадків хвороби завершилося летально (Горохівський район – 1,  Володимир-Волинський район – 1, Луцький район – 2, Маневицький район – 1).

Нові випадки захворювання за добу виявлено: м. Луцьк – 32, м. Нововолинськ – 20, Володимир-Волинський район – 25, Горохівський район – 6, Іваничівський район – 12, Камінь-Каширський район – 16, Ківерцівський район – 16, Ковельський район – 20, Локачинський район – 6, Любешівський – 12, Луцький район – 17, Маневицький район – 16, Рожищенський район – 6, Старовижівський район – 6, Турійський район – 22, Шацький – 4.

Загалом, станом на 28 жовтня в області зареєстровано 12862 випадки COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР, з них 720 у дітей та 1258 у медичних працівників.

Одужало 7343 особи, з них 454 дітей та 861 медичних працівників.

254 випадки хвороби завершилися летально (в тому числі померло 10 медиків).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook