Скандальна Дана Новарчук більше не звозитиме до Луцька безпритульних тварин з інших міст, На Волині під час аукціону з продажу бурштину виручили майже 39 мільйонів, На Волині провели обшуки на деревообробному підприємстві (фото), Під Луцьком вантажівка на смерть збила жінку, Велодоріжки та будівництво дамби: у Рованцях облаштують набережну – такими були головні новини Волині 30 квітня.

Читайте також: На Волині зіткнулись Volkswagen та Audi (фото)

Скандальна Дана Новарчук більше не звозитиме до Луцька безпритульних тварин з інших міст

Кам'янець-Подільський міський голова припинив співпрацю із ФОП з Луцька Даною Новарчук, яка займається виловом безпритульних тварин.

На адресу луцького мера Ігоря Поліщука надійшов лист від Кам'янець-Подільського міського голови Михайла Посітка, у якому йдеться про припинення договірних відносин з ФОП Ткачук Б.Б. (Даною Новарчук) та про те, що послуги за цим договором не надавались.

Згідно з численними повідомленнями зоозахисників, які підтверджуються відповідними доказами, ФОП Ткачук Б.Б. відловлює безпритульних тварин у багатьох громадах на території України та привозить їх до Луцька.

«Окрім того, із початку діяльності ФОП Ткачук Б.Б. та ГО "Порятунок чотирилапих", зоозахисниками чи не з усіх куточків України зафіксовано жорстоке поводження з тваринами, їх утримання в антисанітарних умовах, надання неякісних медичних послуг, в т.ч. і стерилізаційних. Перевозячи не вакцинованих тварин з одного регіону в інший, без необхідного терміну карантинування, підприємець створює загрозу розповсюдження зоонозних хвороб, які є небезпечними як для життя тварин, так і для життя людей», – йшлося в повідомленні Ігоря Поліщука.

Читайте також: У Ковелі затримали 31-річного чоловіка з наркотиками

Ще минулого року волинські зоозахисники влаштували збір підписів проти діяльності ГО «Порятунок Чотирилапих» та ФОП Богдани Новарчук, вимагаючи, аби влада забезпечила захист прав людей щодо безпечного для життя і здоров'я довкілля та прав тварин щодо запобігання жорстокого поводження, а також заборонила завезення безпритульних тварин з інших областей у Волинську область.

На Волині під час аукціону з продажу бурштину виручили майже 39 мільйонів

Під час аукціону продали 1428 кг 476 г бурштину, який видобуває КП «Волиньприродресурс».

V відкритий аукціон з продажу бурштину відбувся 30 квітня в приміщенні обласної ради.

На аукціоні були представлені 6 фракцій бурштину. За словами директора підприємства «Волиньприродресурс» Анатолія Капустюка, результати більш ніж приємні.

«До продажу ми готували 1477 кг 336 г бурштину, продали – 1428 кг 475 г. Тобто лишилися 48 кг 86г сонячного каміння, – розповів Анатолій Капустюк. – Але ці цифри без врахування наших великих фракцій по 500 кг, без екслюзивного пейзажного та білого бурштину. Загалом за сьогоднішній аукціон ми вторгували 38 млн 994 тис 675 грн».

До слова, в міжаукціонний період реалізували 306 кг бурштину на більш як на 3 млн грн. Як підкреслив керівник «Волиньприродресурсу», нинішній аукціон став рекордним, адже сьогодні виручили найбільшу суму з продажу бурштину.

«Компанія, яка сьогодні найбільше придбала сонячного каміння, – з Китаю. У минулому аукціоні вони брали участь та були задоволені якістю бурштину та співпрацею з нами. Сьогодні вони придбали бурштину майже 1200 кг», – розповів Анатолій Капустюк.

Читайте також: У «Дубовому гаю» в Луцьку встановлять LED освітлення

Голова обласної ради Григорій Недопад висловив сподівання, що після свят на рахунок КП «Волиньприродресурс» надійдуть кошти, а отже поповняться бюджети громад та обласна скарбниця.

«Це надзвичайно вдалий аукціон і ми переконані, що ще більш прибуткові продажі у КП «Волиньприродресурс» ще попереду. Це підприємство не тільки наповнює бюджет обласної ради, але й віддає частину прибутку в громади, – наголосив очільник депутатського корпусу. – Проведення таких аукціонів вже стало доброю традицією, яку ми будемо підтримувати».

На Волині провели обшуки на деревообробному підприємстві (фото)

У Ковельському районі поліцейські виявили лісоматеріали з бирками електронного обліку, які підприємство повторно використовувало при здійсненні експортних операцій. Завдяки такій оборудці «підприємливі спритники» намагалися приховати деревину невідомого походження, яку зберігали на території.

За цим фактом триває досудове розслідування, розпочате за ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України. Слідством встановлено, що службові особи підприємства, з метою незаконного виготовлення та експорту пиломатеріалів, без відповідних документів, організували на території Ковельського району зберігання дерев різних порід. Деревину, із використанням виробничих потужностей підприємства, переробляли для подальшого експорту до країн Європи.

Однак згідно з електронними базами даних, ця деревина мала вже бути перероблена і експортована, це вказано і в документах самого підприємства. При перевірці на лісодеревині поліцейські виявили бирки електронного обліку, які використовувались повторно, зокрема, при отриманні сертифікатів про походження деревини для здійснення експортних операцій і реалізації за кордон. Тож це може свідчити про те, що вказана лісодеревина – незаконного походження і, ймовірно, є наслідком незаконних порубок.

Читайте також: П'яний, без прав, збив ліхтар: у Володимирі на водія склали 4 протоколи

Учора з метою виявлення та вилучення необлікованої лісодеревини, здобутої злочинним шляхом, на території підприємства слідчі Головного управління поліції у Волинській області разом зі співробітниками управління стратегічних розслідувань та бійцями спецпідрозділу КОРД провели санкціонований обшук.

У результаті правоохоронці вилучили близько 40 метрів кубічних необлікованої деревини породи сосна та близько 70 кубометрів пиломатеріалів.

Досудове розслідування триває: йдеться про незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України передбачає від п’яти до семи років позбавлення волі.

Під Луцьком вантажівка на смерть збила жінку

Неподалік від Луцька сталася дорожньо-транспортна пригода, у якій загинула жінка.

Як поінформували у пресслужбі волинської поліції, у Гірці Полонці близько 13 години вантажівка DAF збила місцеву жительку. 54-річна постраждала загинула на місці аварії.

За кермом авто перебував 38-річний водій.

За фактом ДТП відкрили кримінальне провадження. Слідчо-оперативна група встановлю всі обставини пригоди.

Велодоріжки та будівництво дамби: у Рованцях облаштують набережну

У заплаві річки Стир, що на території Рованців, планують звести дамбу.

Про це у програмі «Актуально» розповів очільник Боратинської громади Сергій Яручик.

Читайте також: На Волині змінили графік руху поїздів

«У нас є можливість зробити прекрасну рекреаційну зону, якою будуть користуватися і жителі нашої громади, і жителі міста Луцька… Якщо буде реалізований проєкт по будівництву мосту через Стир, то це буде взагалі чудово», – каже Сергій Яручик.

Крім цього, на тій території буде і пішохідна зона, і велодоріжки, якими з’єднають вулицю Дубнівську і село Рованці. Для того, аби облаштувати зону відпочинку, у Боратинській громаді планують залучити бізнес та інвестиції.

«Будуть збудовані і бізнес-точки, аби людям було цікаво. Це кіоски для торгівлі, морозиво, можливо, будуть катамарани», – зазначив очільник громади.

Роботи з облаштування дамби планують виконати на умовах співфінансування громади та держави.

«Проєкт дамби уже розроблений, він буде виставлений на тендер. Орієнтовно проєкт буде коштувати 8-9 мільйонів гривень», – каже Сергій Яручик.

Серед найважливішого зараз – очистити річку Стир, бо та є захаращеною.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook