Волинська область відсвяткувала своє 80-річчя (фото), Як отримати пільговий електронний квиток, якщо ви зареєстровані не у Луцьку, Волинянин спричинив автотрощу на Львівщині: є потерпілі (фото), У Луцьку змінили організацію дорожнього руху – такими були головні новини Волині у середу, 4 грудня.

Читайте також: "Врятуйте життя моєму синочку": юному волинянину терміново потрібна допомога

Як отримати пільговий електронний квиток, якщо ви зареєстровані не у Луцьку

У Луцьку запрацювала система автоматизованої оплати проїзду. Нині триває перехідний період і у громадському транспорті можна розраховуватися за проїзд електронним квитком чи готівкою. З 11 грудня ж оплату за проїзд можна буде здійснити виключно за допомогою електронного квитка.

33 960 лучан – представників пільгових категорій населення – отримали електронні квитки. Ті, хто цього ще не зробив, можуть звернутися у офіс карткового центру компанії ТОВ "СІТІ КАРД СИСТЕМ" за адресою вул. Лесі Українки, 16а, у департамент "Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку" (вул. Лесі Українки, 35) та департамент соціальної політики міської ради (пр. Волі, 4а).

Представники пільгових категорій громадян, які зареєстровані за межами міста Луцька, для отримання електронного квитка мають звернутися до органу місцевого самоврядування за місцем реєстрації щодо укладення договорів між сільською радою чи ОТГ та оператором електронних систем "СІТІ КАРД СИСТЕМ" для видачі пільгових електронних квитків (персоніфікованих) мешканцям відповідного населеного пункту.

Волинянин спричинив автотрощу на Львівщині: є потерпілі (фото)

3 грудня, близько 10:30, у Монастирському районі трапилась дорожньо-транспортна пригода на автодорозі "Львів-Шегині".

Як попередньо встановили правоохоронці, зіткнулись легковик "Опель Вектра", яким керував 43-річний місцевий мешканець та вантажівка "Рено Магнум" з причепом під керуванням 59-річного мешканця Волинської області. Внаслідок зіткнення водій "Опеля" та його пасажири – жінка віком 39 років та 14-річний хлопець, отримали тілесні ушкодження.

Наразі поліцейські встановлюють обставини події, вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Читайте також: У Луцьку ліквідують дві зупинки громадського транспорту

У Луцьку змінили організацію дорожнього руху

Сьогодні, під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, було прийнято перелік рішень щодо затвердження схеми організації дорожнього руху в місті Луцьку. Про заплановані зміни розповів заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк.

Він розповів, що основною метою розробки схем є підвищення безпеки пішоходів за рахунок влаштування нових пішохідних переходів та острівців безпеки на наявних переходах з інтенсивним рухом, збільшення пропускної здатності вулиць шляхом заборони стоянки на проїзній частині, зменшення числа конфліктних точок на перехрестях та в місцях виїздів на вулиці з дворових територій, офісів і т.д. шляхом заборони лівих поворотів, що, в свою чергу, зменшить число дорожньо-транспортних пригод.

Зокрема, з 1 липня 2020 року на проспекті Перемоги буде заборонено лівий поворот на вулицю 8 березня та генерала Шухевича; для розгрузки правої смуги руху у потрібних місцях буде встановлено знак "Стоянка заборонена". На проспекті Василя Мойсея буде створено острівець безпеки на пішохідному переході біля Меморіалу Вічної Слави; встановлено знак "Зупинка заборонена", аби не заважати руху громадського транспорту.

Волинська область відсвяткувала своє 80-річчя (фото)

Цього року Волинська область святкує 80-річчя.

Урочиста академія, присвячена цій даті, а також історії багатостолітньої традиції краю, гідної вшанування й особливого піднесення, відбулася 4 грудня у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook