Стало відомо, коли Луцьк вийде з "червоної зони" карантину; Квитанція за "комуналку": у лучан з'явиться новий платіж; На Волині селяни закрили храм, де служив священник, який привітав Путіна з Днем ангела; На Волині померла інфікована коронавірусом жінка; Відійшов у вічність колишній голова Федерації футболу Волині − такими були головні події Волині та Луцька у середу, 5 серпня.

Читайте також: Повідомили, чи їздять через Луцьк пасажирські автобуси в умовах посиленого карантину (відео)

Стало відомо, коли Луцьк вийде з "червоної зони" карантину

31 липня державна комісія з питань ТЕБ та НС віднесла Луцьк до "червоної зони" епідеміологічної небезпеки, що означає введення радикальних карантинних обмежень.

Попри те, що, за словами радника очільника міста Ігоря Поліщука, є міста, наприклад, Чернівці, Рівне, Івано-Франківськ, де станом на 29 липня загальна кількість хворих більша, ніж у Луцьку.

"31 липня неочікувано і не прогнозовано ми дізналися, що держкомісія з питань ТЕБ та НС віднесла Луцьк до "червоної зони" епіднебезпеки.В нашому місті немає спалахів чи осередків захворювань на коронавірус. Ситуація є такою ж, якою була місяць тому. Якими розрахунками керувалася комісія – нам невідомо. Якби міська рада не зібралася і не проголосувала це рішення, то в нас був би зупинений громадський транспорт, величезна кількість секторів бізнесу, підприємств. Ми не можемо зупинити наше місто з гляду на помилкове рішення тієї комісії", – розповів у ефірі Громадського радіо Ігор Поліщук.

"Вчора очільник Волинської ОДА Юрій Погуляйко визнав, що Луцьк помилково і випадково включили в "червону зону". Однак необхідно чекати до п’ятниці, 7 серпня, коли Луцьк виключать з цієї зони. Хоча я вважаю, що якщо допущена помилка, то її треба виправляти негайно", – сказав Ігор Поліщук.

Читайте також: У Луцьку журналістка захворіла на коронавірус (фото)

Квитанція за "комуналку": у лучан з'явиться новий платіж

У липні в квитанціях з'явиться новий платіж від "Луцьктепло": нарахували внески за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії.

За визначенням Закону України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", внесками за встановлення, обслуговування та заміну вузлів обліку є регулярні платежі, визначені окремо для кожної будівлі, що враховують витрати на обслуговування вузлів комерційного обліку за кожною комунальною послугою та витрати операторів зовнішніх інженерних мереж, пов’язані із встановленням, обслуговуванням або заміною вузлів комерційного обліку (за наявності).

Розрахунок внесків здійснено відповідно до "Методики визначення розміру внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку та їх розподілу між споживачами комунальних послуг, власниками (співвласниками) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та/або гарячого водопостачання". 

Розмір внесків за обслуговування вузла комерційного обліку визначено окремо для кожної будівлі, виходячи з планованих витрат ДКП "Луцьктепло" на обслуговування відповідного  вузла комерційного обліку (їх складових частин), зокрема витрат на огляд, опломбування/розпломбування, періодичну повірку (зокрема демонтаж, транспортування та монтаж), ремонт засобів вимірювальної техніки, які є складовою частиною вузла обліку, забезпечення дистанційної передачі результатів вимірювання (за наявності), ремонт та заміна допоміжних засобів вузла обліку.

Читайте також: Волинські депутати "земельної" комісії продають один одному землю

На Волині селяни закрили храм, де служив священник, який привітав Путіна з Днем ангела

У селі Галинівка Володимир-Волинського району селяни повісили новий власний замок на храм преподобного Сергія Радонежського. Сталося це, як розповіли 5 серпня, після того, як селяни дізналися, що священник УПЦ Олексій Шаран привітав у фейсбуці президента Росії  Володимира Путіна з Днем ангела.

Як відзначили, селяни обурені діями настоятеля храму, отця Шарана.

Інформацію підтвердив голова ОТГ Сергій Панасевич, зазначивши, що йому подзвонили анонімно та повідомили про подію.

Також передбачають, що цього тижня перед храмом відбудуться збори селян, де обговорюватимуть подію, хочуть бачити на них і самого священника Шарана.

Читайте також: Після престольного празника у селі під Луцьком священник та його дружина захворіли на коронавірус (фото)

На Волині померла інфікована коронавірусом жінка

За інформацією Любешівської райдержадміністрації впродовж останньої доби у районі зареєстровано 10 випадків захворювання на COVID-19.

Зокрема, інфікованих виявили: 4 – у селищі Любешів, 1 – у селі Невір, 1 – у селі Березичі, 1 – у селі Березна Воля, 1 – у селі Великий Курінь, 1 - у селі Гірки, 1 – у селі Вязівне.

Один випадок хвороби завершився летально – від COVID-19 померла жителька села Лобна.

Надійшло повідомлення про підозру на COVID-19 у 5 жителів району: 2 – селище Любешів, 2 – село Вязівне, 1 – село Заріка.

Нагадаємо, що за останню добу на Волині зареєстровано 56 нових випадків захворювання на COVID-19: м. Луцьк – 15, Луцький район – 6, Любешівський район – 10, Маневицький район – 9, м.Нововолинськ – 6, Іваничівський район – 1, Ковельський район - 4, Любомльський район – 4, Ківерцівський район – 1. Одужало за добу 87 осіб. Три випадки хвороби завершилися летально (померли мешканці м. Нововолинськ, Ківерцівського та Любешівського районів).

Читайте також: На Волині під час купання у водоймі чоловік отримав переломи та черепно-мозкову травму

Відійшов у вічність колишній голова Федерації футболу Волині

На 65-му році життя перестало битися серце Ігоря Вікторовича Безуглого, першого голови Федерації футболу Волині (1988-2009), одного із засновників Волинської обласної асоціації ветеранів спорту. Про це повідомив у Facebook президент аматорського футбольного клубу "Мар'янівка" (Горохівський район) Сергій Магера.

Ігор Безуглий – суддя республіканської та національної категорії. Обслуговував матчі вищої ліги України.

"ФК "Мар'янівка" співчуває рідним, близьким у смерті Ігоря Вікторовича Безуглого, першого голови Федерації футболу Волині – друга ФК "Мар'янівка"! Земля пухом! Царство небесне!", – йдеться у дописі.

Довідка: Ігор Вікторович Безуглий народився 19 липня 1956 року у Луцьку. Закінчив Луцький педагогічний інститут ім. Лесі Українки, факультет фізичного виховання (1973-1977). Грав за луцькі команди "Торпедо-2" (1971), "Буревісник" (1974), "Торпедо" (1975-1976), "Прилад" (1977-1979, 1983), а також за "Локомотив"/"Колос" Ківерці (1980-1982). Як гравець тричі перемагав у чемпіонаті Волинської області (1977, 1978, 1979) і чотири рази здобував Кубок області (1974, 1977, 1978, 1979). З 1979 по 1988 – тренер з футболу дитячо-юнацьких і аматорських команд. З 1988 по 1994 рік головний інструктор обласного спорткомітету, голова Федерації футболу Волині на громадських засадах; від 1994 року – голова Федерації футболу Волині (штатна посада). Суддя республіканської та національної категорії. Обслуговував матчі вищої ліги України. Нагороджений почесною відзнакою "За активну громадську діяльність" Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook