На Волині жінка вчинила самогубство, У Ковелі звільнилися директори двох підприємств, Дачники просять додатковий транспорт з Луцька до Гаразджі та Воротнева, На Волині п'ятеро студентів будуть отримувати президентські стипендії – такими були головні новини Волині.

Читайте також: На Волині під час руху загорілась вантажівка (відео)

На Волині жінка вчинила самогубство

На Волині 45-річна жінка вчинила самогубство.

Трагедія трапилася 7 червня у селі Гута Ковельського (колишнього Ратнівського) району. Жінку виявили у хліві на території домогосподарства. Вона вчинила самогубство шляхом повішення.

Інформацію підтвердили у пресслужбі ГУНП у Волинській області, зазначивши, що дійсно, до правоохоронних органів надходило повідомлення про те, що 7 червня близько 7:30 у господарській споруді за місцем проживання вкоротила собі віку 45-річна місцева мешканка.

Читайте також: Переправляли цигарки через кордон за допомогою дрона: на Волині зловили контрабандистів

При огляді тіла слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло направлено на судово-медичну експертизу. Відомості належним чином зареєстровані.

У Ковелі звільнилися директори двох підприємств

У відставку подали директор Ковельського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Роман Лис та директор підприємства «Ковельські парки» Святослав Мартинюк.

Обидва очільники комунальних підприємств ще у травні написали заяви на звільнення за угодою сторін, відповідно до п. 1 ст. 36 Кодексу законів про працю України. Ковельський міський голова Ігор Чайка підписав розпорядження про звільнення їх з роботи.

Читайте також: Волинянин напав посеред вулиці на жінку та пограбував її

Керівником центру «Спорт для всіх» став відомий у Ковелі футбольний тренер Віктор Романчук. А ось нового директора КП «Ковельські парки» ще немає.

Дачники просять додатковий транспорт з Луцька до Гаразджі та Воротнева

Представники садівничих товариств «Гаразджа», «Світоч» та «Воротнів» вп’яте звернулися до облдержадміністрації з проханням організувати додатковий маршрут, якій перевозив би садівників з Луцька до дачних масивів.

«Нині маршрутом Луцьк-Воротнів їздить один автобус, за день він встигає зробити вісім оборотних рейсів, на транзитних зупинках пасажирів не бере через карантинні обмеження», – каже Ольга Рогак.

Один автобус перевозить дачників з чотирьох масивів та жителів села Гаразджа.

Під час візиту в облдержадміністрацію дачникам вдалося поспілкуватися з в.о.начальниці обласного управління транспорту Наталії Пивовар.

Читайте також: Цього року на підприємствах Волині загинули 5 працівників

В управлінні транспорту людям порадили укладати договори напряму з перевізником. Перемовини між садівничим товариством та фізичною особою підприємцем-перевізником щодо додаткових маршрутів до Гаразджі та Воротнева уже розпочалися.

Нагадаємо, у квітні дачники скаржились на те, що за маршрутом Луцьк-Воротнів курсує один автобус.. Зі слів виконувачки обов’язків начальника управління транспорту облдержадміністрації Наталії Пивовар, перевізники не зголошувалися брати участь у тендері, бо маршрут вигідний лише у весняно-літній період.

На Волині п'ятеро студентів будуть отримувати президентські стипендії

П'ятеро студентів волинських закладів вищої освіти отримуватимуть академічні стипендії Президента України.

Студентам нараховуватимуть президентські стипендії щомісяця протягом 2 семестру 2020-2021 навчального року.

Читайте також: На Волині розшукують двох злочинців (фото)

В додатку до наказу йдеться, що з поміж інших стипендії Президента України отримуватимуть п'ятеро студентів двох найбільших вишів Волині - Волинського національного університету імені Лесі Українки та Луцького національного технічного уніврситету.

Стипендіатами стали: Уляна БлаговірнаРудик Анастасія та Тригубець Дарина з Волинського національного університету імені Лесі Українки і Софія ЛяшукЕліна Поляшенко з Луцького національного технічного університету.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook