Волинянка померла від коронавірусу в Італії – соцмережі, У Луцьку поліція силою вгамувала агресивного водія (фото), Волиньрада виділила 60 мільйонів на боротьбу з коронавірусом, У Луцьку 15-річна дівчина звинуватила у зґвалтуванні 16-річного учня, У Луцьку "накрили" банду наркоторговців (фото) – такими були головні новини Волині 20 березня.

Читайте також: У Луцьку будуть дезінфікувати дороги та тротуари

У Луцьку поліція силою вгамувала агресивного водія (фото)

В центрі Луцька конфлікт між водієм автомобіля "Мерседес" та патрульними закінчився силовим затриманням. На підмогу чоловік викликав молодиків.

Інцидент трапився на проспекті Волі близько 11 години. Водій зупинився біля патрульних, які в той час припаркувались для перевірки правил дотримання карантину в магазинах та почав пояснювати, що вони порушили правила зупинки.

Словесний конфлікт перейшов у силовий – зі слів свідків, чоловік спробував вирвати боді-камеру в патрульного. Водія та його пасажира затримали, проте згодом ті викликали "підмогу", тому на місце події прибуло ще декілька патрулів.

Волиньрада виділила 60 мільйонів на боротьбу з коронавірусом

60 мільйонів гривень із обласного бюджету отримає Волинська обласна клінічна лікарня на придбання необхідних засобів захисту й обладнання.

На розгляд депутатів винесли проєкт рішення Про внесення змін до рішення обласної ради "Про обласний бюджет на 2020 рік".

Читайте також: Відійшла у вічність працівниця Волинського краєзнавчого музею (фото)

Як поінформував директор департаменту фінансів Волинської облдержадміністрації Ігор Никитюк, зміни викликані необхідністю швидкого вирішення питань фінансового забезпечення невідкладних заходів із запобігання поширенню та забезпеченню лікування коронавірусної інфекції COVID-19.

Так, КП "Волинська обласна клінічна лікарня" має отримати понад 60 мільйонів гривень. Ці кошти заклад спрямує на придбання засобів захисту, дизенфікуючих засобів та медичного обладнання.

Ігор Никитюк зауважив, що до обласного бюджету додатково надійдуть кошти, зокрема з бюджету міста Луцька, на забезпечення діяльності обласної клінічної лікарні, довіз медичних працівників і т. д.

Депутат Валерій Діброва зазначив, що потрібно спільно боротися з "тією бідою, яка насувається на нас", тож він вирішив виділити власний один мільйон гривень із цією метою, який направить через благодійний фонд.

Читайте також: Відомі результати тесту іноземця, якого госпіталізували у Луцьку з підозрою на коронавірус

Окрім того, він запропонував усі кошти депутатських фондів спрямувати на боротьбу з коронавірусом. Водночас Валерій Діброва наголосив, що не потрібно теж забувати про вірус російської агресії, адже на сході продовжуються обстріли позицій українських воїнів, унаслідок чого наші бійці гинуть.

Голова бюджетної комісії облради, депутат Михайло Імберовський нагадав, що на минулій сесії при перерозподілі вільних залишків обласного бюджету більшість видатків спрямували на потреби медичних закладів області.

Депутат зазначив, що всі кошти зараз акумулюються на потреби лікарень, зокрема обласної клінічної лікарні.

Він зауважив, що спеціалізовані управління, наприклад освіти, спорту, культури, знімають кошти, передбачені на заходи, які, в тому числі, відмінили, й скеровують їх на потреби обласної клінічної лікарні.

Читайте також: У місті на Волині зіткнулися BMW та Renault (фото)

Нардеп Вячеслав Рубльов зауважив, що не розуміє, зокрема керівництво управління фінансів, адже нещодавно на засіданні за участі представників ОДА та народних депутатів йшлося про необхідність виділення 60 млн грн на обласну клінічну лікарню. Він закликав депутатів облради відкинути власні політичні амбіції і стати на шлях вирішення нагальних на сьогодні питань.

Урешті депутати проголосували за виділення 60 мільйонів гривень обласній клінічній лікарні. Ще окремо спрямовано понад чотири мільйона гривень на програму "Безпечне місто".

Нагадаємо, Волинська обласна клінічна лікарня працюватиме в режимі повного карантину, аби приймати хворих на коронавірус з усієї області. Влада максимально мобілізує до готовності медзаклади та профільні установи, аби бути готовими до найгіршого розвитку подій.

У Луцьку 15-річна дівчина звинуватила у зґвалтуванні 16-річного учня

У Луцьку 15-річна дівчина заявила в поліцію про те, що її ніби-то зґвалтували.

Як повідомляється, під час вечірки, яку підлітки влаштували всупереч загальному карантину, в 15-річної Олександри К. – курсантки одного із ліцеїв, яка зачинилась в кімнаті із 16-річним учнем однієї зі шкіл міста, відбувся статевий акт. 

Через декілька днів після події, мати дівчини, яка повернулася з Італії, заявила в поліцію та звинуватила хлопця у зґвалтуванні. Проте пізніше, коли з`ясувалася уся правда, мати та її донька забрали заяву.

Читайте також: У Луцьку обікрали салон краси, який закрився на карантин

Підлітка та інших учнів, які були на цій вечірці допитали слідчі Луцького міського відділку поліції. Хлопець заявив, що "процес" був за згодою обох сторін і Олександра не заперечувала проти сексу, а тому ніякого зґвалтування не було, тим паче, що вони подбали про контрацепцію.

У Луцьку "накрили" банду наркоторговців (фото)

Співробітники управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції у Волинській області задокументували протиправну діяльність організованої групи, у складі шістьох осіб, котрі організували збут на території Луцька психотропної речовини амфетамін. 

Організаторами групи є жителі міста Луцька, 32 та 20 років. Зловмисники організували злочинну групу, до котрої увійшло ще троє лучан, які займалися збутом амфетаміну на території обласного центру через Інтернет, використовуючи створений ними канал в месенджері Telegram. Психотропну речовину збували за принципом так званих закладок, залишали їх в різних місцях Луцька.

У результаті проведення санкціонованих обшуків співробітники поліції вилучили 500 г амфетаміну, понад 40 штук уже готових та розкладених в різних частинах міста закладок, ваги, zip-пакети, мобільні телефони.

Слідчі Луцького відділу поліції Головного управління Нацполіції в області за процесуального керівництва Луцької місцевої прокуратури двом зловмисникам оголосили про підозру у скоєнні злочину,  передбаченого ч. 3 ст. 307 (незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Їм обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою з правом внесення застави.

Читайте також: Медики Волинської обласної дитячої лікарні консультуватимуть пацієнтів по телефону (контакти спеціалістів)

Вирішується питання про оголошення підозри та обрання міри запобіжного заходу іншим учасникам групи.

Санкція статті передбачає, зокрема, до дванадцяти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Волинянка померла від коронавірусу в Італії – соцмережі

В Італії померла від коронавірусу уродженка селища Іваничі.

Про це повідомила жителька Нововолинська у фейсбуці Люда Цимбалюк.

"Померла моя родичка, заражена короновірусом, яка працювала в Італії. Сама з Іванич", – йдеться у дописі.

Як розповідають, жінка тиждень лежала в комі та була підключена до штучної вентиляції легень.

Більше інформації на даний момент не відомо.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook