Співробітники Державного бюро розслідувань ввечері 30 жовтня затримали одного з керівників ДФС під час отримання грошей. Хабар він вимагав у керівника фармпідприємства.


Підозрюваним у корупційному злочині є виконуючий обов'язки начальника Головного управління протидії економічним правопорушенням ДФС України Роман Нєговелов, повідомляють джерела 24 каналу. Протиправну діяльність зловмисника документували детективи центрального апарату ДБР.

За 200 тисяч доларів Нєговелов нібито обіцяв керівнику одного з фармацевтичних підприємств повернути вилучені під час обшуку документи, а також закрити кримінальну справу.

Спіймали на гарячому

Під час отримання першої частини хабаря – 100 тисяч доларів, головного борця з економічними порушеннями ДФС накрили представники ДБР.

Його злочин кваліфікували як одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі.

Якщо Нєговелова визнають винним, йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі. Крім того, до зловмисника можуть застосувати конфіскування майна.

Що відомо про затриманого

За даними "Наших грошей" раніше Нєговелов був заступником начальника управління одного з управлінь ГУ економічної контррозвідки СБУ. Він нібито виступав посередником під час вимагання "відкату" у постачальника розходників для діалізу ТОВ "Діавіта". За 250 тисяч доларів представники спецслужби обіцяли допустити фірму  до участі у тендері МОЗ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook