Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що найбільшим досягненням України за останнє 10-річчя є демократія. Про це він повідомив під час виступу в Києві на Форумі реформ: на шляху до Вільнюса, повідомляє видання Укрінформ

Читайте також: ЗМІ повідомили, хто може стати новим Прем'єр-міністром замість Гончарука

"Головним досягненням нашої країни за останні 10-річчя є демократія, і як демократія, ми вже відбулися. Звичайно, це робить нас більш вразливими, оскільки інформаційні війни дають можливість комусь розхитувати ситуацію, намагатися зіштовхувати різні верстви суспільства, але головне, що ми маємо дух свободи і бажання змінюватися. Ми точно, як країна, в цьому плані вже відбулися", – заявив Гончарук.

За словами голови уряду, тепер завдання держави – трансформувати українську економіку, над чим і працює уряд. "Це ринок землі, ринок праці, ринок капіталу", – пояснив він.

Читайте також: "Зброєю або наркотиками торгувати": Гончарук розповів, як українці можуть купити собі квартиру

Гончарук зазначив, що минулого року уряд був, в основному, зосереджений на енергетичній безпеці країни, а цьогоріч буде сфокусований на розвитку економіки. "Я впевнений, що країна може змінитися найближчим часом докорінно, і це може зробити нашу державу однією з найбільш успішних і цікавих у світі", – наголосив він.

Нагадаємо, раніше Гончарук заявив, що у першому півріччі 2020 року в Україні запрацює е-кабінет надрокористувача, що мінімізує корупцію в енергетичному секторі та залучить інвестиції. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook