Жителька Ірпеня, яку 24 березня з підозрою на коронавірусну хворобу госпіталізували до Білої Церкви, народила хлопчика. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин.

Читайте також: Від коронавірусу у Тернопільській області помер перший хворий

"Жінка з Ірпеня, яку з підозрою на коронавірусну хворобу вчора шпиталізували до Білої Церкви, сьогодні о 03:00 народила в пологовому будинку Білої Церкви хлопчика", – написав він.

За словами Маркушина, стан дитини та мами задовільний, симптомів вірусу все менше.

"Вага 3600 – здоровий ірпінський хлопець! Маму сьогодні переведуть в інфекційне відділення, хлопчик тимчасово буде на карантині", – додав посадовець.

Водночас головний лікар Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський зазначив, що нині епідрозслідування триває.

"Зі слів жінки, вона не відвідувала останнім часом країн з COVID-19 та не мала контакту з хворими", – пояснив він.

Читайте також: На Волині офіційно зафіксували перший випадок коронавірусу: хто захворів та з ким контактував

Нагадаємо, що в Ірпені наявність коронавірусної інфекції підозрюють у вагітної жінки. Попередній ПЛР-аналіз показав позитивний результат. Місцеві лікарі 20 березня зробили жінці мазок на ПЛР-аналіз, результат якого прийшов лише 24 березня.  Попри те, що результат аналізу виявився позитивним, необхідно, аби його підтвердила Національна референс-лабораторія.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook