Жителям так званих "ЛНР" і "ДНР" почали видавати паспорти РФ. Наразі готові 1,2 тисячі документів, які Росія незаконно роздає на Донбасі.

Читайте також: Росія буде роздавати свої паспорти всім українцям за спрощеною процедурою

Загалом на розгляд російської сторони начебто поступили близько 12 тисяч заявок на отримання документа. Про це з посиланням на власні джерела в МВС РФ пише РБК.

Процес отримання російських паспортів організований на двох тимчасових пунктах пропуску на українсько-російському кордоні.

Водночас, ЗМІ проросійських окупантів повідомляють, що за російськими паспортами у Покровськ, що у Ростовській області, 14 червня вирушили 34 жителі Донецької області. У так званій "ДНР" також заявляють, що документи на оформлення паспортів РФ подали 8 тисяч жителів регіону.

Читайте також: Путін заявив, що готовий до переговорів із Зеленським для завершення війни на Донбасі

Зазначимо, що жителів Донбасу неодноразово попереджали: в Україні знатимуть, хто отримав паспорти РФ. Держава без проблем зможе отримати списки українських громадян, які отримають документ у незаконний спосіб.

Так, жителі окупованих територій, які погодились отримати паспорт Росії, можуть втратити громадянство України. Таких осіб пропонують позбавляти українського і закордонного паспортів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook