Їдальня Верховної Ради за 9 місяців поточного року сплатила до державного бюджету 3 млн 319 тис. грн податків, повідомив директор підприємства Микола Бобренко. Сталося це в рамках дня відкритих дверей, який проходив з метою ознайомлення з роботою парламентської їдальні, пише УНІАН.

Бобренко пояснив, що загалом на підприємстві є два виробництва, на яких залучено 300 осіб, з них 60-65 кухарів. В середньому в день їдальню відвідує до 300 людей, а в пленарний тиждень - вдвічі більше.

Щодо меню, воно змінюється майже щодня. Загалом у ньому значиться до 300 страв. Серед найпопулярніших - червоний борщ з пампушками, грибна юшка та котлети. При чому розкуповують завжди все до останньої порції.

А ось цінова політика залежить від багатьох факторів.

“На собівартість впливає дуже багато чинників, одним з яких є податки. Наше державне підприємство сплатило до бюджету за 9 місяців 2017 року 3 млн 319 тис грн податків”, - сказав Бобренко.

Середній рахунок під куполом ВР, за його словами, становить 60 грн, а якщо йдеться про "повний комплекс" - до 100 грн. 

Алкоголь в їдальнях ВР продавати заборонено.