Заборговані державою кошти у сумі близько 10 000 000 гривень будуть сплачені підрядникам за виконані роботи в окрузі народного депутата Ігоря Гузя. Це ті кошти субвенції з держбюджету, які політичним рішенням кабміну з серпня 2019 року були заблоковані.

Читайте також: Ігор Гузь – проти призначення "варяга з Луганщини" на голову Волинської ОДА (відео)

Парламентар зі своїми колегами у Верховній Раді зробили все можливе, щоб добитися розблокування ресурсів. Адже на десятках соціальних об’єктів роботи зробили, кошти на казначейських рахунках органів місцевого самоврядування були, а виплатити їх виконавцям, на жаль, було неможливо. Ще частину ресурсів дотепер не освоїли через тривалі тендерні процедури, які закінчилися лише у вересні-жовтні.

З четверга, 7 листопада, кошти так само політичним рішенням кабміну розблокували. І тепер громади 19 округу заклопотані, щоб усіх їх вчасно освоїти.

Серед найбільших об’єктів, які продовжать облаштовувати, або ж завершать всі заплановані роботи, це:

        реконструкція фасаду в ЗОШ № 2 Нововолинська (1 млн грн),

        капремонт басейну в ЗДО № 9 Нововолинська (900 тис. грн),

        будівництво двох спортмайданчиків - на вулиці Сірка і на 15-му мікрорайоні в Нововолинську (575 тис. грн кожний),

        будівництво спорткомплексу в селищі Благодатне (800 тис. грн),

        будівництво спорткомплексу в селищі Іваничі (1 млн грн)

        реконструкція ангару під спортспоруду у Володимир-Волинському ліцеї (500 тис. грн),

        реконструкція даху опорної школи у с. Зимне (500 тис. грн),

        реконструкція парку в Любомлі (450 тис. грн),

        капремонт навчального корпусу в НВК с. Рівне (400 тис. грн),

        капремонт покрівлі Оваднівського дитсадка (360 тис. грн).

Читайте також: Нардеп з Волині організовує заплив через озеро Біле в Любешівському районі

"Попередні уряди за 5 років виділили на моє прохання понад 100 млн грн на різноманітні потреби жителів Прибужжя. Невідомо, чи у 2020 році буде подібна стаття у Держбюджеті такого видатку, але йдеться про борги. Держава боргує підрядникам, які вже зробили роботи. Кошти є на рахунках органів місцевого самоврядування. Я вірив, що ми доб’ємося, аби їх розблокували. Треба завершити розпочате.

Вибори минули. Якщо у 2020 році уряд захоче відмінити таку статтю видатків, як на соціально-економічний розвиток, тоді повинен це зробити для всіх, щоб у парламенті не було чорних і білих народних депутатів. Якщо відміняєте, то поясніть, на які інші статті скеруються кошти.

Якщо ж будуть чорні й білі, то ми з колегами по депутатській групі "За майбутнє" будемо про це говорити на кожному кроці й боротися з цим. Такої несправедливості не буде в парламенті", – впевнений Ігор Гузь.

Ще близько 3 000 000 гривень залишаються на казначейських рахунках органів місцевого самоврядування Прибужжя, які заблоковані і їх неможливо використати за призначенням. Це кошти держбюджету відповідно до постанови кабміну № 500-р, які передбачені на соціально-економічий розвиток регіону.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook