На сьогодні підстав для введення локдауну в Луцьку немає. Обласний центр Волинської області включений до жовтої зони.

Читайте також: Повідомили, чи введуть в Україні загальнонаціональний локдаун

Про це інформував Луцький міський голова Ігор Поліщук під час традиційних щотижневих звітів, наголосивши, що лучани неабияк переймаються можливістю закриття міста, пише ІА "Волинські новини".

"Цього тижня в нас щоденно зафіксовано від 58 до 118 нових випадків захворювання на коронавірус. У нас наразі є 193 вільних ліжка в лікувальних закладах Луцька. Для порівняння хочу сказати, що станом на 1 березня нараховувалося 155 ліжок, тобто кількість ліжок збільшилася. Варто зауважити, що і в обласній лікарні в Боголюбах, і в обласній інфекційній лікарні кількість ліжок збільшено на 10 одиниць", – сказав мер.

Ігор Поліщук додав, коронавірусна статистика цього тижня дещо вища, ніж попереднього.

Читайте також: Третя хвиля коронавірусу: Європа знову закривається на жорсткий карантин

"Тому будемо орієнтуватися по ситуації. Все може змінитися дуже швидко. Ми бачимо це на прикладі інших регіонів. Будемо сподіватися, що біда нас омине і нам не доведеться вводити локдаун. А також нас не віднесуть до червоної зони карантину", – зазначив Ігор Поліщук.

За його словами, міська вдала сподівається на краще, водночас готуючись до гіршого. Зокрема, протягом тижня було встановлено дві кисневі станції в тимчасовому ковідному госпіталі на базі пологового будинку в Луцьку та докуповуються додаткові кисневі концентратори.

"Сьогодні підстав говорити про те, що нас можуть закрити, немає", – резюмував міський голова.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook