У середу, 15 травня, регламентний комітет Верховної Ради розглянув питання інавгурації Володимира Зеленського і проголосував за всі 7 законопроектів з різними датами можливої церемонії, повідомляє Страна.ua.

Читайте також: Зеленський назвав Парубія дрібним шахраєм і закликав запам'ятати прізвища нардепів

В.о. глави регламентного комітету Павло Пинзеник підкреслив, що комітет уповноважений давати висновок щодо дотримання вимог регламенту при оформленні та реєстрації ініціатив, а не щодо їх суті. Таким чином, Верховна Рада має розглянути сім проектів постанов про призначення дати приведення до присяги президента. Деякі народні депутати, як серед авторів, так і членів комітету, вказували на те, що дата інавгурації повинна бути узгоджена з новообраним президентом.

Читайте також: "Вірогідність розпуску Верховної Ради – 90%", – представник Уряду в парламенті

Сьогодні під час ранкового пленарного засідання спікер парламенту Андрій Парубій анонсував, що Верховна Рада в четвер, 16 травня, визначиться з датою інавгурації. При цьому під час голосування можливі два варіанти подій. Або за постанови будуть голосувати в порядку їх надходження до Верховної Ради, або Парубій призначить рейтингове голосування. І в підсумку будуть голосувати тільки за якусь одну постанову і яка з них набере більше голосів – та і буде прийнята.

Список постанов про дату інавгурації в порядку їх надходження до Верховної Ради:

Попередньо планується, що саме в такій послідовності за них голосуватимуть 16 травня.

№1 – про інавгурацію 19 травня, нд.

№2 – про інавгурацію 19 травня, нд. Відмінність від попередньої постанови – містить текст: "Список запрошених осіб та інші організаційні питання голова Верховної Ради узгоджує з новообраним президентом країни і головою Конституційного суду України".

№3 – про інавгурацію 19 травня, нд, у Верховній Раді і 3 червня, пн, на НСК Олімпійський.

№4 – 1 червня, сб.

№5 – 26 травня, нд.

№6 – 17 травня, нд.

№7 – 28 травня, пт.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook