В Україні багато госпіталізованих з коронавірусом та досить висока смертність внаслідок хвороби. Лікар-анестезіолог з Ізраїлю Борис Бриль висловив свою думку, в чому може бути причина.

Читайте також: Коронавірус на Волині: де виявили нових інфікованих

Борис Бриль вважає, що в Україні багато важких хворих на коронавірус через неграмотне призначення лікування на початку захворювання. Про це повідомляє Obozrevatel.

Так, за словами лікаря, в Україні більшість пацієнтів починають лікувати неправильно від початку амбулаторного лікування вдома. Найпоширеніша медична помилка, яка призводить до важчого перебігу хвороби і смерті – даремне призначення антибіотиків та неефективних експериментальних засобів проти COVID-19.

"У вас дається величезна кількість антибіотиків. І потім люди потрапляють у шпиталь з антибіотикорезистентною пневмонією. У вас досі даються протималярійні препарати, які призводять до порушень ритму серця й так далі", – розповів Бриль.

Бриль зауважив, що країні необхідний чіткий протокол лікування за ступенями тяжкості, а неправильне призначення має тягнути за собою кримінальну відповідальність.

Читайте також: Розкопували свіжу могилу: на Волині переплутали тіла покійників − ЗМІ

Нагадаємо, що в Україні станом на 25 листопада 2020 року зафіксовано 13 882 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло – 661 858 осіб, на Волині − 22 516 випадків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook