На території центрального пляжу на озері Світязь працівники Шацького національного природного парку виявили порушення природоохоронного законодавства.

Читайте також: За літо рівень води у волинському озері рекордно понизився

Про це повідомляють на сайті Шацького нацпарку.

Нещодавно працівниками відділу державної охорони природно-заповідного фонду Шацького національного природного парку було виявлено на території пансіонату "Шацькі озера", в районі центрального пляжу, що входить до зони регульованої рекреації парку, несанкціоновані роботи, а саме діставання екскаватором піску з озера Світязь, що призвело до зміни структури та конфігурації берегової лінії.

Читайте також: Катастрофа на Світязі: волинські екологи б'ють на сполох (відео)

В установі зазначають, що проводити подібні роботи на території парку відповідно до Проєкту організації території, охорони, відтворення та рекреаційного використання природних комплексів і об'єктів Шацького національного природного парку, затвердженого наказом Мінекоресурсів України від 25.04.2002 р. № 163, схеми зонування Шацького НПП та Положення про Шацький НПП заборонено. Тому такі дії є порушенням с. 91 КУпАП, п. 4.6.1 "Положення про Шацький НПП" та ст. ст. 88, 89, 94 Водного кодексу України.

У Шацькому національному парку сподіваються, що порушників буде виявлено та притягнуто до відповідальності.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook