Із Ковельської виховної колонії вивезли 23 засуджених – триває процес закриття закладу, який хочуть продати. Таке рішення ухвалили в Мін'юсті, – розповів Суспільному директор колонії Ігор Абрамчук.

Читайте також: У виправній колонії на Волині – спалах коронавірусу

Ковельська колонія працює з 1966 року цілодобово, тут є 124 працівники, вихованцям дають середню освіту та технічну за вісьмома спеціальностями. Нині тут 12 вихованців, на початку карантину було 35. 13 вересня – останній термін коли маємо вивезти засуджених. Вихованців Ковельської колонії до того часу мають перевести у Кременчуцьку.

"Звернення, аби не закривали Ковельську колонію надсилали в Кабмін і Мін'юст депутати міськради", - розповіла економістка міськради Лідія Ляшук. Бо це збитки для казни. Загалом втрати до бюджету через закриття колонії у рік сягнуть понад 800 тисяч гривень.

"Нині в області на обліку в поліції перебуває 111 неповнолітніх, злочинність у порівнянні з минулим роком зросла на 15%", – розповіла начальниця сектору ювенальної превенції Нацполіції області Інна Остапович.

Читайте також: На Волині закривають колонію

Консервація самого приміщення колонії може тривати до року, бо це майновий комплекс. Багато часу забере звільнення людей, приведення штату до нового для охорони й обслуговування будівель, які лишаються.


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook