Кабінет міністрів звільнив виконувача обов'язків голови Державної митної служби Андрія Павловського і призначив на цю посаду заступника голови Держмитслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Євгенія Єнтіса.

Читайте також: Головного держінспектора Волинської митниці спіймали на хабарі

Це відбулося на позачерговому засіданні уряду йдеться на сайті Кабміну. 

"Уряд визнав таким, що втратило чинність, розпорядження про тимчасове виконання обов'язків голови Державної митної служби України Андрієм Павловським та прийняв розпорядження про звільнення Андрія Павловського з посади заступника Голови Державної митної служби України", − повідомили на сайті. 

В Уряді пояснюють, що це необхідний крок і політичне рішення, аби очистити весь керівний склад митниці, аж до начальників регіонального рівня: "Далі слід очікувати інші кадрові рішення на митниці". 

Як повідомили в Державній митній службі, Андрій Павловський добровільно покинув посаду виконувача обов'язків. У ДМС йому подякували за роботу у важкий час: 

Держмитслужба дякує йому за роботу в непростий час: всупереч зовнішнім факторам (насамперед, негативному впливу глобальної пандемії) під керівництвом пана Павловського вдалося зламати негативний тренд початку року та забезпечити перевиконання фінансових планів.

Новий очільник Євген Єнтіс водночас наголосив, що його призначення є тимчасовим. Він також запевнив, що в цей час продовжить курс до повної прозорості й сучасної технологічності митних органів.

"Зважаючи на значимість Державної митної служби для функціонування економіки країни, перед нами стоїть дуже амбітне завдання: забезпечити найвищій рівень ефективності й унеможливити будь-які зловживання", – заявив Єнтіс.

Читайте також: На українсько-польському кордоні можуть з'явитися нові пункти пропуску

Зазначимо:

Євген Єнтіс раніше був керівником ІТ-відділу проєкту державних закупівель ProZorro, через що його пов'язують з колишнім головою ДМС Максимом Нефьодовим, який був одним з ідеологів системи електронних закупівель.

Згодом він покинув роботу в ProZorro й займався підприємницькою діяльністю до 2019 року, коли його не призначили заступником керівника Держмитної служби, яка на той час очолювалася Максимом Нефьодовим.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook