Кабінет міністрів розширив список видів діяльності та торгівлі, які мають право працювати під час карантину, що запроваджений до 24 квітня задля недопущення поширення нового коронавірусу COVID-19.

Читайте також: Через стрімке поширення COVID-19 захворіло 5 медпрацівників

Своїй рішенням 25 березня уряд вніс доповнення до постанови №211 "Про протидію поширення на території України коронавірусу СОVID-19", повідомляє ТСН.

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства повідомили, що на період карантину знята заборона щодо оптової торгівлі харчовими продуктами, торгівлі ветеринарними препаратами, здійснення ветеринарної практики, продажу кормів, пестицидів і агрохімікатів, насіння і садивних матеріалів, а також деяких інших видів діяльності.

Уряд також пом’якшив умови пасажирських перевезень, які здійснюються підприємствами для виробничих потреб.

Обов’язковою умовою здійснення зазначених вище видів діяльності, а також під час пасажирських перевезень, є забезпечення відповідного персоналу, водіїв і пасажирів засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Читайте також: Хворих на коронавірус українців примусово госпіталізуватимуть

"Ми постійно ведемо діалог з бізнесом, ми почули бізнес і врахували їхні пропозиції. Спільно напрацьовані зміни є важливими з точки зору забезпечення продовольчої, економічної та енергетичної стабільності держави. Нам важливо забезпечити українців усім необхідним на час карантину, зберегти робочі місця, і разом з тим, дотримуватися заходів безпеки", – сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook