Кабінет міністрів спростив для українців процедуру отримання субсидій.

Читайте також: Ціни на газ знову перерахують, тариф може злетіти до 12 грн: озвучено дату

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише ТСН.

Від травня уряд запровадив нові правила отримання виплат. Утім, було вирішено внести певні корективи. Зокрема,  справи про призначення субсидій в окремих випадках будуть розглядати органи соцзахисту, а не спецкомісії – як це було раніше. 

За новими змінами, допомогу будуть перепризначати без подання заяви – за деякими винятками. «При цьому верифікація субсидій продовжується. Це справедливо і правильно, аби їх отримували ті, хто їх дійсно потребує», – наголосив керівник Кабміну. 

Читайте також: В уряді нагадали, що для переоформлення субсидій надається 5 місяців

Нові зміни також торкнуться власників декількох об’єктів житла. «Якщо ви власник трьох-чотирьох квартир у Києві, то субсидія вам призначена не буде. Якщо у вас є квартира в місті та будинок у селі, то це не завадить вам отримати допомогу. Якщо у вас є ще одне житло на правах спільної власності з іншими людьми, ми збільшуємо розмір депозиту, який впливає на те, чи буде отримана субсидія», – повідомив Шмигаль.

Слід зауважити, що тепер допомогу можна отримати, маючи на депозиті до 100 тисяч гривень. Раніше без допомоги залишалися ті, чиї доходи від депозитів і дивідендів перевищують понад 50 тис. грн. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook