У Луцьку запланували очистити меліоративні канали на території Центрального парку імені Лесі Українки задля покращення санітарного стану парку та прилеглої до каналів території.

Читайте також: ЛНТУ витратить на благоустрій території 9 мільйонів

Тендер на платформі ProZorrо оголосив департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради. Пропозиції від учасників прийматимуть до 4 серпня. Аукціон розпочнеться 5 серпня, інформує ІА Волинські новини.

Очікувана вартість робіт становить 680 тисяч гривень.

За ці кошти передбачені наступні роботи: розробка ґрунту плавучими землесосними дизельними снарядами у виїмках i кар’єрах, засмiчених пнями, корiнням, затонулими деревами, болотною i водяною рослиннiстю, валунами, камiнням; намив ґрунту у вiдвал без влаштування обвалування.

Перед початком основних робіт передбачені водолазні роботи з виявлення різного побутового габаритного сміття та залишків деревини.

Роботи мають виконуватися землесосним дизельним снарядом з горизонтальною фрезою для відкачки мулу, коріння, водорослей та поглиблення акваторії на ділянці очистці.

Очистку меліоративних каналів мають проводити з чітким дотриманням природоохоронного законодавства, спеціалізованою технікою, з дотриманням техніки безпеки, охорони праці, необхідних природоохоронних заходів, санітарної та протипожежної безпеки, правил дорожнього руху.

Після виконання робіт територію мають привести в належний санітарний стан.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook