Помічнику кандидата в депутати від "Слуги народу" Вячеслава Рубльова погрожували особи "від Мартиняка", який також балотується по округу №20. Подробиці інциденту розповів сам Вячеслав Рубльов і його помічник Владислав Майборода під час брифінгу 11 липня, повідомляє rayon.in.ua.

Читайте також: П'ять чоловік від волинського олігарха погрожували помічнику кандидата в нардепи від "Слуги народу"

Рубльов впевнений, що люди, які прийшли до Владислава, чітко знали про його діяльність і де він проживає. До слова, він працює на волонтерських засадах і супроводжує кандидата у нардепи у робочих поїздках. Нагадаємо, інцидент стався вранці, 11 липня.

"Сьогодні зі мною сталася непередбачувана і прикра для мене ситуація. У мою квартиру навідалися невідомі особи. І це перший раз, коли були прямі погрози моєму життю, а найголовніше – моїй родині. Це відбулося о 7:20. У квартиру постукали, до дверей підійшла моя матір. Невідомий сказав, що чекає сина, тож вона відкрила двері. Я тим часом вийшов з кімнати і бачу перед собою невідому особу. Я зніяковів, кажу: "Хто ви?". Він представився Олександром і сказав: "З тобою ми будемо говорити. Одягайся і виходь".

Читайте також: "Культивувати ненависть": скандальна заява обернулась криміналом для луцького кандидата в нардепи Моклиці

Матір сказала, що нікуди мене не пустить, бо розуміє, що це так просто не закінчиться. Почався фізичний супротив, почали чіпати мою матір. Я сказав, щоб той заспокоївся, швидко вдягнувся і вийшов на вулицю. На сходах зустрів ще двох людей, а на вулиці стояло ще двоє. Разом із Олександром виходить, що до мене навідалися п’ятеро. Говорили мені: "Ти ще не знаєш, що на тебе чекає" та "Ми тобі так пояснимо, що тобі дійде так, щоб більше ніколи не захотів". Вони хотіли мені пояснити, щоб я припинив свою волонтерську діяльність – допомогу Вячеславу Рубльову. Коли я спитав, від кого вони прийшли, сказали прямо: "Від Мартиняка".

На вулиці ситуація склалася для мене позитивно. Ці особи не очікували спротиву і розбіглися. А ще, очевидно, побоялися розголосу, бо навколо почали збиратися і сусіди, і випадкові очевидці, які вже починали скупчуватися на місці події".

Встиг приїхати на місце події і сфотографувати чоловіків Вячеслав Рубльов, якому зателефонував Влад.

"Зранку до мене подзвонив Влад і я одразу приїхав. Застав на місці події двох осіб. І одного з них я вже точно бачив раніше біля Сергія Мартиняка. Є фотографії, і цих людей по них буде легко опізнати. Він мені сказав, що він з правоохоронних органів", – розповів Вячеслав Рубльов.

За його словами, транспортний засіб, на якому приїхали невідомі чоловіки, зареєстрований на фірму "Пан Курчак", власником якої є Сергій Мартиняк.

Вячеслав Рубльов також розповів про те, що на його окрузі незаконно підкуповують виборців. З цією проблемою до нього зверталися і на публічних зустрічах, і повідомляли особисто:

"Здійснюється незаконно підкуп виборців одним з кандидатів, думаю, що пізніше ми детальніше поговоримо про цього кандидата з двадцятого виборчого округу. Сумно, що сигнали щодо підкупу надходять про тих людей, які займаються культурою, освітою, тому я думаю, що правоохоронні органи візьмуть це під власний контроль і такі епізоди не будуть траплятися. І будуть змагання ідей, а не змагання грошей".

До слова, Влад Майборода розповсюджує поліграфічні матеріали з закликом повідомляти виборців про підкуп. На думку Рубльова, це може бути причиною нападу на його помічника.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook