Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що обмеження під час карантину вихідного дня повинні бути однаковими для всіх. Водночас зазначив, що це не стосується церков.

Читайте також: Луцька міськрада просить уряд скасувати карантин "вихідного дня"

Про це глава МОЗ розповів в ефірі каналу "Україна 24". Він підкреслив, що влада не продовжуватиме карантин для суботи й неділі, якщо ситуація з коронавірусом у країні покращиться.

За його совами, церквам у містах і селах дозволили не закривати для відвідувачів двері на карантин, який діятиме три тижні поспіль у вихідні – з 14 по 30 листопада. Хоча служби у храмах можуть проводити за участі не більше 20 осіб. У приміщеннях церков відвідувачі, звісно ж, мають перебувати у масках і дотримуватися соціальної дистанції.

Читайте також: В Рівному поки не вводитимуть карантин вихідного дня

Степанов назвав це справедливим рішенням і поставив у приклад скандал із "Епіцентром".

"Питання справедливості – найголовніше. Я достатньо жорстко відреагував на розміщений в соцмережах пост "Епіцентру" (йдеться про те, що мережа цих магазинів відзначилася відмовою від дотримання карантину, запровадивши так звану 72-годинну п'ятницю. – Ред.), вважаю, що впроваджені в країні заради збереження здоров’я та життя обмеження мають бути однаковими. В нас встановлено, що будь які заходи можуть проводитися за участі не більше 20 осіб, з використанням засобів індивідуального захисту та дотриманням соціальної дистанції. Це стосується і церков", – висловився міністр.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook