Більшість українців відпочивати цього літа планують поза межами дому. Найпопулярнішими місцями для відпустки називають Карпати та інші місця всередині.

Читайте також: Європейська країна на місяць закриває два пункти пропуску на кордоні з Україною

Про це йдеться в результатах опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на початку червня.

Так, 48% опитаних українців заявили, що планують відпочивати поза домом. Водночас, 23% громадян не має можливості кудись поїхати.

Найпопулярнішим серед опитаних українців виявився відпочинок у Карпатах та інших місцях України (18,8%); на другому місці – відпочинок на дачах та в заміських будинках (11,3%). Дещо менше, 9,2%, респондентів відповіли, що планують поїхати за кордон.

Серед тих, хто сказав, що планує залишитись вдома на відпочинок, найбільше людей віком 70+. Їх аж 63,4%. Аналогічна тенденція з відпочинком на дачі, у заміському будинку – чим старший вік, тим більша кількість тих, хто має бажання відпочити на дачі (18-29 років – 8,4%, 60-69 років – 17,7%). І навпаки, чим молодший вік, тим більше бажання поїхати до родичів в село (18-29 років – 15,0%, 60-69 років – 4,2%).

Водночас поїздку до Карпат та за кордон найбільше планує молодь віком 18-29 років (відповідно 23,6% та 14,7%) та 30-39 років (відповідно 24,4% та 14,8%). Також, як виявилося, відпочинок у Карпатах та інших місцях України найбільше планують жителі Західного і Південного регіонів, а за кордон найбільше планують поїхати мешканці Центру та Заходу.

Опитування проведене методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера серед 2007 респондентів, що мешкають у 108 населених пунктах усіх областей України (крім АР Крим) за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. У Луганській та Донецькій областях опитування проводилися тільки на територіях, що контролюються Україною.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook