Звільнений з кримської колонії український політв’язень Олександр Стешенко розповів, як він зізнався у скоєнні злочину і обмовив невідомих йому людей під тортурами.

Читайте також: Був у полоні бойовиків: помер один з найстарших українських добровольців (фото)

Про це він розповів в інтерв’ю для Крим.Реалії.

Він заявив, що зізнання, яке він говорить на відео, було записане після нестерпних катувань.

"Те, що я говорив там ‒ це все фантазії ФСБ. Я не підпалював цей будинок, ніколи не зустрічав ні Велієва Ерола, ні Олександра Третьякова, я обмовив цих людей. Мені говорили, кого треба назвати. Мене душили кульками, роздягали, били струмом, обливали водою, катували, примушували це сказати. Нестерпно було, довелося сказати те, що вони хотіли…

…У ФСБ я провів три місяці, з 24 квітня до 26 липня (2018 року – ред.). Я не знаю, де був, у якомусь підвалі, вогкість, лежав один матрац на підлозі, я був пристебнутий наручниками, а до наручників була пристебнута гиря вагою у 24 кілограми. Найважче було ‒ витримувати тортури, поки не записали відео, мучили кожен день."

Він також подякував організаціям, які займалися його справою:  Ігорю Котелянецю, представнику президента в Автономній Республіці Крим, його помічникам, а також адвокатам ‒ Едему Семедляєву, Сергію Легостову.

Олександрав Стешенка затримали 12 квітня 2018 року Стешенка "затримали за непокору законній вимозі (стаття 19.3 КоАП Росії)". Того ж дня підконтрольний Росії райсуд Сімферополя заарештував Стешенка на 12 діб, але після закінчення терміну його відразу ж арештували та відправили у в’язницю.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook