Сьогодні на Волині з робочим візитом перебуває в.о. міністра охорони здоров'я України, доктор Уляна Супрун. Зранку вона взяла участь у І-у Молитовному сніданку Волині. Також у рамках візиту відбулася зустріч Ульяни Супрун з радником міського голови Ігорем Поліщуком та керівниками медичних закладів міста Луцька.

Читайте також: Зі спільною молитвою за Україну: як проходив перший Молитовний сніданок у Луцьку

Ігор Поліщук подякував пані Супрун за участь у І-у Молитовному сніданку Волині. Він наголосив, що у місті Луцьку працюють над впровадженням медичної реформи. За його словами, нині уже 23% лучан заключили декларації з сімейними лікарями. Про це повідомляють у відділі інформаційної роботи міської ради.

Ігор Поліщук подякував пані Супрун за участь у І-у Молитовному сніданку Волині. Він наголосив, що у місті Луцьку працюють над впровадженням медичної реформи. За його словами, нині уже 23% лучан заключили декларації з сімейними лікарями.

"Міська влада всіляко підтримує медичну галузь. Ми щороку виділяємо кошти з бюджету на заробітні плати медпрацівників, придбання ліків, обладнання та проведення ремонтних робіт. Цьогоріч ми теж передбачили орієнтовно 50 мільйонів гривень на підтримку медичної галузі", – додав він.

Ігор Поліщук наголосив, що минулоріч відкрито нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини на вулиці Гордіюк. У липні цього року буде відкрито оновлену амбулаторію у мікрорайоні Вересневе. Це наближає медичні послуги до громадян.

Крім того, радник міського голови додав, що також у 2017 році придбано УЗД апарат для центру первинної медико-санітарної допомоги, 3D томограф для міської стоматполіклініки тощо.

В.о. міністра охорони здоров'я України, доктор Уляна Супрун зауважила, що медична реформа повинна зробити нашу медицину кращою. За її словами, до кінця цього року усі українці повинні заключити договори з сімейними лікарями, адже субвенцій на медичні заклади не даватимуть.

Читайте також: Декларації з сімейними лікарями підписали уже 22% лучан

Крім того, медичні заклади повинні переформатувати свою роботу. Вони повинні стати окремими юридичними особами. Уляна Супрун переконана, що це дасть можливість залучати додаткові кошти та підвищити заробітну плату працівникам.

Звернула увагу в.о. міністра охорони здоров'я й на ситуацію з державними програмами. Зокрема, "Доступні ліки",  за її словами, спочатку сприймалася скептично. Нині вона користується популярністю.

Потому присутні керівники медичних закладів цікавилися актуальними питаннями роботи їхніх закладів у світлі медичної реформи.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter