Департамент патрульної поліції НПУ хоче в 2019 році купити поліси КАСКО для службових автомобілів. Зараз патрульні поліцейські ремонтують іномарки власним коштом, а якщо пошкодження значні, то не ремонтують взагалі.

Читайте також: Свавілля поліцейських на Волині: батька та восьмеро його дітей серед ночі викидають з автомобіля, − ЗМІ

В автопарку поліції є гібридні "Toyota Prius" (1 182 шт) та "Mitsubishi Outlander" (238 шт), які придбали за кошти, отримані за "Кіотським протоколом". На початку поточного місяця в ремонті перебувало 146 "Пріусів" і 3 "Аутлендери". При цьому ще 1 січня 2018 року на балансі поліції значилося 243 од. "Mitsubishi Outlander". Куди поділися за вісім місяців п'ять Mitsubishi Outlander − в департаменті не пояснили. Всього ж Нацполіція закупила 635 гібридних позашляховиків "Mitsubishi", повідомляє "Резонанс".

На ремонт гібридних поліцейських автомобілів немає фінасування. Тому частина машин патрульні поліцейські ремонтують самі − в тому випадку, якщо це можливо. Якщо поломки серйозні, то машини взагалі не ремонтують. Щоправда, у поліції стверджують, що машини ремонтують за рахунок страхових компаній і бюджетних коштів.

У результаті ефективність гібридних машин по скороченню викидів СО2 дуже невелика. Так, "Prius" знизили викид CO2 всього лише на 3% від запланованого, а Outlander − на 5%.

Читайте також: У Луцьку з погонею затримали п'яного винуватця ДТП (фото)

Зараз у патрульних поліцейських автомобілів немає КАСКО. Ця ситуація повинна змінитися в наступному році. Департамент патрульної поліції каже, що на початок 2019 заплановано закупити КАСКО для патрульних машин.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter