Лучанина підозрюють у несанкціонованому втручанні у роботу банкомату − такий собі "хакер з народу".

Читайте також: Новорічна акція: у лучанки видурили понад 40 тисяч гривень

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

У Луцькому міськрайонному суді Волинської області під час судового засідання підозрюваний Руслан Пушкарьов зізнався у намірі втрутитись в роботу банкомата. З його слів, в соціальній мережі ТЕЛЕГРАМ, яка з минулого року знаходиться під забороною в Російській Федерації, йому запропонували підзаробити. Скинули програмне забезпечення, яке потрібно було скачати на флешку і вставити в банкомат.

Таким нехитрим способом, можна було зняти всю готівку. Кришку банкомата, зі слів підозрюваного, він пошкодив за допомогою газового балончика та запальнички. Та в останній момент скоювати злочин передумав. Після чого, особи, які запропонували такий заробіток, неодноразово телефонували і переконували довести справу до кінця. 

"Я цього не зробив, скажем так. Мені постійно дзвонили, я передумав на місці. Вернувся додому і після цього мені поступали дзвінки мотивували мене, не те щоб погрожували, а так агресивно мотивували", − розповів підозрюваний.

Також, працівники правоохоронних органів встановили, що Руслан Пушкарьов у момент спроби скоєння злочину був в стані алкогольного сп’яніння.

Читайте також: У соцмережах набирає популярності новий вид шахрайства

Пошуком так званих "роботодавців" вже займається кіберполіція України.

Також до цієї справи додали цивільний позов "ПриватБанку". Запевняють, що Руслан Пушкарьов завдав збитків банку на суму 8200 гривень.

Більш детальніше у відео-сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter