У центрі Луцька 21 липня чоловік на ім'я Максим Плохой (справжнє ім'я – Максим Кривош) взяв у заручники пасажирів автобусу Берестечко – Краснилівка й погрожував підірвати його. Людей, серед яких була вагітна жінка, дитина і пенсіонерка, більш ніж 10 годин фактично піддавали тортурам: їм не давали води, їжі й не дозволяли сходити в туалет.

Читайте також: "Загроза була": в поліції розповіли деталі затримання луцького терориста (фото)

У мережі були опубліковані вимоги терориста. Однією з них стала публікація відео від глави України. Після її виконання з боку Володимира Зеленського заручників звільнили, а злочинця затримали.

Кривош утримував людей в автобусі приблизно 13 годин. При собі у зловмисника була зброя й вибухівка.

Як стало відомо Інформаційному ресурсу "Під Прицілом" з власних джерел, одна із заручниць, яка перебувала у захопленому терористом автобусі, розповіла, що з ними було у транспортному засобі, додавши що Плохой був дуже добре підготовлений та мав із собою абсолютно все, що могло йому знадобитися під час проведення операції.

"Він мав у своєму портфелі пляшку коньяку, ніж, ножиці та навіть сердечні краплі. Усіх нас, заручників, він розсадив по одному під вікнами. Сам же ж терорист ходив по автобусу із автоматом в руках, але на людей його не наставляв. Навпаки терорист казав нам, що він нас не вб'є, а тільки чекає, аби його вимоги були виконані. Він навіть нам не погрожував", – зазначила одна із заручниць, додавши, що одній жінці в автобусі стало зле і Плохой дав їй краплі, після яких їй стало краще.

Читайте також: Повідомили про стан здоров'я заручників, котрі весь день просиділи в автобусі з терористом в центрі Луцька

"Єдиного, кого він прикував наручниками – був водій, бо терорист боявся, аби той не натиснув на газ та не почав їхати. Він постійно "вітав" всіх із якимось днем антисистеми і постійно повторював, що коли Зеленський запише відео, яке вимагав терорист, то він відпустить трьох людей, а коли те ж відео потрапить до інтернету, то він уже відпустить всіх заручників, а сам здасться.

Також терорист позв'язував передні та задні двері, а коли здавався і виходив з автобуса, то сказав водієві, що не буде ломати йому двері, бо тому ще потрібно буде їздити і заробляти гроші, а вікна йому поміняють. Після цього терорист здався, а ми всі вийшли з автобуса", – розповідає заручниця.

Нагадаємо, що терорист Максим Кривош протягом 10 годин утримував у захопленому автобусі пасажирів, виступаючи таким чином проти системи.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook