Осінь цього року в Україні буде холодною та дощовою, перші сніг і морози можливі вже у жовтні.

Читайте також: Коли в Україні буде бабине літо

Про це ТСН.ua розповів народний синоптик Леонід Горбань.

За словами синоптика, вересень буде дуже дощовим, у жовтні температура опускатиметься нижче 0°, а листопад очікується біль−менш теплим.

"У вересні буде дуже багато опадів. В Україні якось був рік, коли через дощі не могли посіяти озимі, бо на полях було справжнє болото. Так ось, цей рік саме такий. Також у вересні лише у перший тиждень буде тепло, а потім похолодає і увесь місяць температура постійно коливатиметься, а вже у жовтні слід чекати на перші сніг і морози. Одним словом, були у нас вересні і тепліші, а цей буде холодним і осінь буде загалом холодною та дощовою", − прогнозує Леонід Горбань.

Так, за його розрахунками, у вересні кількість опадів становитиме: на півночі та у центрі − 45−55 мм, на півдні країни − 18−22 мм, на сході 25−32 мм. Температура на початку вересня на півдні та сході країни ще триматиметься вдень на рівні 25−27°, вночі 17−19°, на півночі ж вже буде прохолодніше − 20−24° вдень та 14−12° вночі. А вже у другій половині місяця вдень температура в Україні не підніматиметься вище 20°, а вночі опускатиметься у найхолодніші періоди навіть до 4−2° на півночі та 8−9° на півдні країни. Однак будуть у вересні і тепла дні − у середини місяця та 22−23 вересня. Тоді температура вдень знову підніматиметься вище 20° і на півдні сягатиме 22−24°, на сході − 22°, на півночі − 21°.

У каліфорнійській Долині Смерті температура сягнула майже 54,5 градуса за Цельсієм. Показник може виявитися найвищим від початку метеоспостережень, якщо інформацію підтвердить Національна служба погоди США. І на тому рекорди можуть не спинитись, адже синоптики прогнозують західному узбережжю ще більшу спеку.  

У жовтні, за прогнозом Леоніда Горбаня, кількості опадів у вигляді дощу зменшиться і становитиме: на півдні − 21−24 мм, на півночі − 17−24 мм. Температура на півночі та у центрі України на початку та у середині місяця коливатиметься від найнижчої вночі у 4−5° до найвищої вдень у 16−17°, на півдні країни до 18°. Натомість у другій половині жовтня та наприкінці температура на більшості території, крім півдня, опускатиметься до −2−4° морозу, у ці періоди також йтиме сніг та дощ.

Читайте також: На західну Україну насувається потужне похолодання

Листопад, за прогнозами народного синоптика, буде переважно теплим з незначними морозами та опадами у вигляді снігу та дощу. А ось зима, за словами Горбаня, буде помірна, без дуже сильних морозів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook