П’яні волинські митники побили та пограбували знімальну групу телеканалу "Аверс". Журналісти нашого телеканалу навідалися на корпоративне свято Ягодинської митниці – керівник митного поста Ягодин Олександр Оникійчук виставляв "могорич" за День народження. Привітати начальника зібрався увесь бомонд Волинської митниці. Завітали і журналісти – бо ж на святі знаходилися люди, які напередодні пропустили через Ягодин тонну триста бурштину. Оскільки на митниці цей прецедент замовчують, то журналісти вирішили з перших уст дізнатися, як так вийшло. З порожніми руками ходити на такі свята негоже, тому знімальна група власними руками зробила подарунок.

Читайте також: Жорстоко побили та погрожували фізичною розправою: на Волині митники напали на журналістів, які виконували завдання (відео)

Їдемо вітати керівника митного поста Ягодин Олександра Оникійчука. Бурштин і долари – це саме те, що відображає реальну роботу Волинської митниці сьогодні.

Святкували іменини начальника митного поста Ягодин з шиком – на березі Світязя. У готельно−ресторанному комплексі "Лемарк". Належить елітний ресторан та готель дружині митника Олександра Марчука – заступника начальника одного з відділів Волинської митниці. Величезна територія, альтанки, бруківка, залізні та бетонні паркани. Ось так живуть у нас митники, які отримують державну зарплату.
Заходимо до банкетки. Іменинник Олександр Оникійчук якраз говорить тост. Зал поринає у тишу. Чарки застигають на півдорозі до рота. Митники оніміли, а іменник навіть забувся як зветься.

Такого зібрання в одній кімнаті керівників митниці ми й не сподівалися побачити. Тут і головний державний інспектор Митного поста Ягодин Віталій Болюх. Завідувач сектору митного оформлення митного поста "Ягодин" Микола Хурсяк. Заступник начальника одного з відділів "Ягодина" Віктор Лончук. Господар готельно−ресторанного комплексу "Лемарк" і за сумісництвом заступник одного з відділів Волинської митниці – Олександр Марчук. Начальник митного посту "Доманове" Едуард Назарчук. Головний державний інспектор Волинської митниці Олександр Прокопюк. Заступник начальника одного з відділів митниці Богдан Дуда.

А цей усміхнений чоловік Михайло Бурдейний – начальник зміни, яка пропустила 1300 кілограмів бурштину до Польщі через Ягодин.

Ну і звісно − іменинник Олександр Оникійчук.

Читайте також: Бурштиновий скандал на Ягодині: як карають за контрабанду і чи причетний прем'єр−міністр

Бомонд Волинської митниці – не радий журналістам. Хазяїн ресторану Олександр Марчук і ще один чоловік виводять журналістів попід руки. Пан Марчук відбирає троянди і картину, хоча подарунок і не йому. Митника це не хвилює, мовляв, у нього теж був день народження.

Тим часом нашого оператора відводить у бік чоловік, якого ми бачили за одним столом з митниками. І шкодить камеру.

Олександр Марчук забирає нас на перемовини до сусідньої зали. Пояснюємо, чого приїхали і що хочемо дізнатися. Між тим співрозмовник вже каже, що тут сьогодні не День народження, а траур. Обіцяє занести відібрані троянди на Меморіал. Що оплакують? Може бурштин, який не доїхав за призначенням і опинився у польських митників.

Під час розмови наш оператор виявляє пошкодження на камері, які спричинив гість іменинника.

Найстрашніше відбулося на вулиці, як тільки ми вийшли з так званих переговорів. На нас напали п’яні митники, які гостювали на іменинах Олександра Оникійчука. Почали шкодити техніку, зривати посвідчення з ший. І силою забирати телефони. Напали та побили водія та оператора. Потрощили камеру. У водія викрали водійське посвідчення, документи на автомобіль та банківські картки.

Ось це непрості хулігани. Це люди "при погонах", які займають високі пости на митниці. Це у Марії гостинний господар готелю Олександр Марчук забирає силою телефон, зриває посвідчення. В результаті його дій у журналістки пошкоджена рука.

А цей чоловік зриває посвідчення у мене з шиї. І кидається бити камеру оператору.

А це Віктор Лончук та Віталій Пінчук, обидва − митники. Штовхають мене, а Віктор Лончук навіть обіцяє убити наступного дня. А точніше закопати. На місце події ми викликали правоохоронців та швидку. Написали усі необхідні заяви та дали пояснення. Докази злочинів ми надаємо поліції, сподіваємося, що нападники, яких ми опізнали таки відповідатимуть згідно законодавства, незважаючи на свої високі посади.

Читайте також: Журналісти побували на підприємстві, яке відправило 1300 кг бурштину під виглядом палива до Польщі

Більш детальніше у відео−сюжеті ТРК Аверс

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook