Близько тисячі волинян з’їхались під пункт пропуску "Ягодин" та заблокували рух авто через кордон. Вимоги – зниження тарифів на газ для населення, а також адекватна вартість розмитнення автомобілів на єврореєстрації. Водії та пасажири автобусів, які застрягли на кордоні, підтримують протестувальників, проте кажуть, що блокувати треба не їх, а Верховну Раду.

Читайте також: Мітингувальники перекрили дорогу на Устилуг (фото)

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Транспортний колапс на Ягодині: кордон перекрили активісти. На митницю не пропускають автомобілі з українцями, які їдуть до Польщі. А також не випускають автівки, що в’їжджають в Україну. За станом на 25 листопада у Польщі утворилася шестикілометрова черга, яка простяглася аж до Хелма. З української сторони на дорозі стояли фури також у декілька кілометрів. До такої ситуації призвів новий закон про розмитнення.\

Зараз перетнути кордон можуть лише автобуси з дітьми, швидка допомога, пожежники та поліція. На місці події багато автомобілів на євробляхах, а самі пікетувальники не відносять себе до жодної громадської організації чи політичної сили.

Вздовж дороги рядами стоять фури. Водії поділяють бажання мітингувальників відстояти свої права, але не розуміють, чому саме вони повинні стати заручниками такої ситуації. Вважають, акція протесту має відбуватися під стінами Верховної Ради.

Читайте також: Що загрожує протестувальникам за блокування пункту пропуску "Ягодин"

Натомість сам кордон пустує, по той бік пункту пропуску утворилися багатокілометрові черги. На польській стороні для автомобілів організували стоянки, але автівки можуть перебувати там не більше десяти днів. Українці, які перетнули кордон, змушені були виїжджати з Ягодина полями: місцеві показували їм дорогу за винагороду.

Ближче до ночі біля вогнищ з’являються палатки, імпровізована кухня, де роздають гарячий чай. У машинах підвозять шини для вогнищ. На місці події дуже багато поліції, проте чим ближче до ночі, тим важче контролювати ситуацію у натовпі. З’являється дуже багато людей у нетверезому стані. Відбуваються штовханини. Активісти не пускають автобуси з заробітчанами та намагаються перешкодити журналістам поспілкуватися з пасажирами.

Детальніше про ситуацію на "Ягодині" дивіться у сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter