Сьогодні, в стінах Луцької міської ради, відбулось чергове засідання Луцької ради церков. Традиційно, воно розпочалось з молитви, після чого її головуючий, старший пастор церкви Адвентистів Сьомого Дня Володимир Мелись, оголосив порядок денний. Про це інформує Луцька міська рада.

Читайте також: Обрали голову Луцької ради церков (фото)

Присутні ознайомились із інформацією депутата міської ради Романа Кравчука про результати звернення до Прем’єр-міністра України щодо негайного вилучення книжок "Принцеса + принцеса".

"Ми до кінця не знаємо, якою буде реакція на наше рішення. Однак, важливо, що ми показали позицію: у Луцьку такі речі неприпустимі. Ряд областей та міст відтепер також включаються в цю роботу.

Ми маємо позицію, її продемонстрували та довели єдність депутатського корпусу", – зазначив він.

Також Роман Кравчук розповів про хід підготовки до запровадження в навчальних закладах Луцької міської територіальної громади факультативних занять "Християнська етика". Членам ради церков пропонується до розгляду підручник для дітей 4-ох класів, що є максимально конфесійно нейтральним та розповідає про основи християнської релігії й моралі.

"Звичайно, що треба починати з молодшої школи. Проте надзвичайно важливо запровадити ці уроки також у середніх та старших класах. Потрібно подумати над тим, які методичні матеріали взяти для старших діток, адже саме у цьому віці починається безліч проблем", – зауважив міський голова Ігор Поліщук.

Читайте також: В українських школах хочуть ввести новий предмет

Також присутні обговорили підготовку до Великодніх свят у Луцьку, комплекс запланованих заходів. Це і творчий проєкт "Великодня майстерня", і мистецькі проєкти "Весняна вулиця" та "Весняне диво", і конкурс дитячої писанки "Писанковий дивосвіт", міжнародний фестиваль "Великдень у Луцьку", концерт "Великодні піснеспіви", тематичні виставки літератури та багато іншого. Станом на сьогодні перелік заходів ще перебуває у процесі формування.

Члени ради церков запропонували також провести спільну толоку з прибирання міста.

Окремою темою стала також підготовка до проведення у Луцьку ІІІ Молитовного сніданку.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook