На Волині триває масова заготівля лісу. Лише у Стобихівці Камінь-Каширського району працюють 50 пилорам.

Читайте також: Колишнім керівникам Шацького нацпарку, які нарубали дерев на 16 мільйонів, оголосили підозру

Масштаби вирубки лісу зафіксував місцевий житель, а відео опублікував телеграм-канал PavlovskyNEWS, – передає ІА Волинські новини.

Автор відеозаписів, знятих у другій половині квітня цього року в Стобихівці, звертається до президента, голови Національної поліції, голови Служби безпеки, міністра екології та голови Державної екологічної інспекції, аби ті вжили відповідних заходів.

За його словами, там близько п’яти тисяч кубометрів деревини, 70% – нечіпованої. У цілому за день було вивезено лісу, навантаженого на 10-11 автомобілів ЗІЛ із причепами.

Як розповіли місцеві жителі, у Стобихівці нараховується близько 50 пилорам, із яких заледве 10 працюють легально. Також у населеному пункті є два сушильних цехи для дерева.

Читайте також: На Волині біля озера здійснюють вирубку лісу (фото, відео)

«Одна сушильня значиться як корівник, молочний блок. Ми перевіряли в базах Держгеокадастру, – зазначили місцеві. – У нашому селі – така вирубка, що просто жах. Ніде такого немає в світі. Ліс знищується по всенькій Волинській області. За багато років була знищена не одна тисяча гектарів лісу».

Як зауважили, лише один підприємець Стобихівки має чотири авто ЗІЛ-131 із причепами, КАМАЗ з причепом, три крани-маніпулятори та кілька фур. Загалом у селі тільки вантажівок ЗІЛ-131 нараховується близько 60. Усі машини використовують для заготівлі та перевезення деревини.

«Кожного дня близько 20 фур вивозять дошки в Європу», – наголосили місцеві.

Пригадали: восени минулого року під час візиту на Ковельщину президента Володимира Зеленського передали гаранту звернення, перерахувавши всі наявні в селі пилорами. На 12 пилорамах із 50 провели перевірки.

У Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства ІА Волинські Новини поінформували, що у зв’язку з опублікованими відеоматеріалами зараз триває перевірка.

Як повідомили в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Та додали, що наразі відбувається перевірка.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook