Підкуп виборців командою Порошенка набрав нових форм. Раніше ми Вам розповідали як ще до реєстрації Порошенка у ЦВК його люди ходили по квартирах і під виглядом соцопитування шукали прихильників чинного президента. 

Читайте також: Порошенко ганебно втікав від журналістів з готелю (відео)

Про це повідомляє ТРК "Аверс".

За це кожному так званому соціологу  платили тисячу гривень. А от у Одеській області 1 тисячу гривень, за два місяці до виборів, прямісінько у департаменті соцзахисту – давали всім охочим.

Це відео відзняв і оприлюднив народний депутат України Василь Бугайчук. Зафільмовані події відбуваються у місті Чорноморськ Одеської області. У  департаменті соціальної політики міста – немає де яблуку впасти - коридори буквально переповнені пенсіонерами. Всі ці люди прийшли аби написати заяву та, як зазначає депутат, отримати допомогу – тисячу гривень від Порошенка.

Для того аби отримати тисячу гривень потрібно написати заяву і мати при собі паспорт і код. Гроші люди  отримують у відділі персоніфікованого обліку пільгових категорій населення. Роздавати ось так гроші за два місяці до виборів, тим паче в державній установі – як мінімум незаконно. У відомстві запевняють, що гроші роздають в межах обласної програми. І нікого вони не підкупляють. Очевидно не знаю, що перед виборами такого робити – неможна.

"Добрий день. Депутат Бугайчук. Скажіть, будь ласка, а на якій підставі перед виборами ми займаємося підкупом виборців. Скажіть, будь ласка. Тут стоять бабусі – черга до вулиці. – Почекайте. Де підкуп? – В коридорі кажуть, що Порошенко дає тисячу гривень. – В нас програма обласна. І взагалі це питання не до нас, а до керівництва. – До губернатора? Степанова я так розумію? – Обласна програма. В заяві написано, що це соціальна програма. – Ми читали заяву. Справа не втому. В коридорі працюють ваші агітатори. Я вам просто хочу сказати щоб ви розуміли. Коли вам дають такі передвиборчі акції проводити у державному закладі. Тим паче в департаменті соціального захисту. Ну це – не законно. - В нас обласна програма. Всі решта питань – до керівництва", – йдеться у зафільмованому відео.

Читайте також: "Під прикриттям": журналісти викрили мережу агітаторів Порошенка, влаштувавшись до них на роботу (відео)

 "Агітуємо. Агітуємо. За кого будемо голосувати? Тисячу гривень дає Петро Олексійович. Отже, за нього треба голосувати. – За тисячу гривень? – А скільки? Він більше не дасть. Я спитав щойно", – йдеться на відео.

Отож, в Чорноморську за два місяці до президентських виборів усім охочим роздавали по тисячі гривень. І це ще далеко не кінець. Президент та уряд взяли курс на монетизацію субсидій.  І в кінці березня якраз перед самісінькими виборами окремим громадянам виплатить субсидії у готівковій формі. Живі гроші українцям перерахують на їхні рахунки. На це витратять з держбюджету орієнтовно 5-6 мільярдів. Складається враження, що збіднілих українців на передодні виборів хочуть підкупити подачками від держави.

Отож Президент попри гучні заяви не гребує використанням адмінресурсу.

Про підкуп виборців Петром Порошенком вже заявили і народні депутати. Зокрема Юлія Тимошенко звернулася Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з заявою, аби відомство перевірило факти масштабного підкупу Прошенком виборців.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook