У Луцьку 14 квітня зробили перше щеплення вакциною китайського виробництва CoronaVac. Щеплення отримав 83-річний житель Луцька Микола Бубела.

Читайте також: Розповіли, кому не можна вакцинуватися AstraZeneca

Чоловіка вакцинували вдома, інформує Суспільне.Волинь.

Перша партія вакцини CoronaVac, яка надійшла на Волинь, призначена для вакцинації правоохоронців, маломобільних груп населення, та людей, які братимуть участь у ЗНО. Спершу мобільні бригади вирушили до літніх людей.

Препарат мобільна бригада отримала на обласній базі спеціального медичного постачання і вирушила до першого пацієнта. Тимчасовий пункт щеплення розгорнули у квартирі.

Після заповнення анкети про стан здоров'я чоловіка оглянули, виміряли температуру, тиск та вакцинували. З метою виявлення побічної реакції після вакцинації за щепленим спостерігають упродовж пів години.

Пенсіонер Микола Бубела каже: без вакцинації не обійтися, тому одразу погодився на щеплення.

Читайте також: Найнижча ціна та в найкоротший термін: де волинянам зробити ПЛР-тест на COVID-19

Після процедури чоловіку рекомендували спостерігати деякий час за місцем щеплення та звертатися до сімейного лікаря у разі потреби.

Нагадаємо, 14 квітня на Волині стартувала вакцинація проти COVID-19 виробництва компанії Sinovac Biotech Ltd. Напередодні область отримала 2 080 доз, які розраховані на вакцинування 1 040 волинян: кожен отримає по два щеплення.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook