ЛГБТ-військові вперше сформують окрему колону на запланованому в неділю в Києві марші рівності "КиївПрайд". Очікують, що в колоні будуть близько 15 осіб.
Про це Центру прав людини ZMINA повідомив один з організаторів колони Віктор Пилипенко, який служив в 2014-2016 рр. в батальйоні "Донбас", інформує Цензор.НЕТ.

Читайте також: "Петро вже п'ятий": на аукціоні продали картину з голим Порошенком (фото)

Ідея окремої колони для ЛГБТ-військовослужбовців з'явилася, за його словами, після публічного камінг-ауту (процесу добровільного і відкритого визнання людиною своєї сексуальної орієнтації. – ред.), який Пилипенко зробив в минулому році.

"Після цього я створив групу в Facebook "Військові ЛГБТ і наші союзники", де зібрав усіх небайдужих ЛГБТ-ветеранів і наших союзників для того, щоб про те, що ЛГБТ-люди воюють за конституційні права громадян України, знало якомога більше людей", – розповідає Пилипенко.

Читайте також: Війна за ринок доставок посилок "заробітчан": хто і як прагне захопити "поток"

Зараз Віктор збирає якомога більше людей, щоб разом пройти в центрі Києва під час Маршу рівності.

"Мінімальна кількість людей в колоні – 15. Але сподіваємося, що погодиться більше. На жаль, не всі військові ЛГБТ і союзники можуть нас підтримати своєю присутністю, адже більшість зараз знаходиться в зоні ООС або в інших містах. Відомо, що в колоні має бути військова Трансгендерна дівчина і мама трансгендерного хлопця, ветерана Себастьяна Романова", – додав колишній доброволець.

Марш рівності "КиївПрайд" відбудеться 23 червня. Організатори очікують, що в ньому візьмуть участь до 10 тисяч осіб. Основною темою маршу в цьому році стала "Свобода. Єдність. Боротьба", а головним гаслом – "Наша традиція – це свобода!". 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook