В Україні з 10 червня почнуть відкривати кінотеатри, санаторії, дитячі табори та інші установи, закриті через карантин. При цьому діятимуть певні обмеження.

Читайте також: Карантин: Ляшко пояснив, що буде після 22 червня

Буде поступово впроваджуватися відкриття масових заходів, заявив ефірі одного з українських телеканалів головний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє 24 канал.

Які будуть обмеження

"Перші культурні установи будуть дозволяти з 10 червня. Зараз ми дивимося, що саме підпаде під це відкриття, але знову-таки, з певними епідемічними обмеженнями. Зокрема, при відкритті буде обмеження не більше 1 людини на 5 квадратних метрів", – сказав Ляшко.

Що з санаторіями і таборами

Санаторії працюватимуть з 10 червня, а з дитячим таборам рішення ухвалюватимуть окремо. Усе тому, що під час літнього відпочинку у дитячих таборах і санаторіях відбуваються спалахи кишкових інфекцій. Є ризик, що коронавірус об'єднається з інфекцією.

"Це додаткова госпіталізація дітей на ті місця, які призначені для хворих на коронавірусну інфекцію. Міксування інфекцій призводить до зростання навантаження на лікарів. Ми цей ризик оцінюємо і будемо відслідковувати динаміку", – розповів головний санітарний лікар.

Читайте також: Стало відомо, як працюватимуть дитячі садки у Луцьку

Які послаблення карантину стартували у червні

Усі послаблення стосуються тих областей, де сприятлива епідеміологічна ситуація.

  • З 1 червня Укрзалізниця відновила рух пасажирських потягів між областями та приміських електричок.

  • Дозволили відвідувати спортзали, фітнес-центри та басейни.

  • Пляжі та зони відпочинку.

  • У багатьох регіонах тільки з червня запрацювали дитсадки, школи, заклади професійної та вищої освіти (для випускників і абітурієнтів), ДЮСШ.

  • Відчинилися готелі.

  • Кладовища (для відвідування).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook