Колишній очільник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Володимир Боярчук програв суд у справі поновлення на посаді.

Читайте також: На Волині фермери, які вирощують лохину, самовільно зняли родючий шар ґрунту і побудували водойму

Відповідне рішення ухвалив Волинський окружний адміністративний суд 20 липня, пише Конкурент.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що позивача призначено на посаду начальника управління Держгеокадастру у Волинській області і в цей же день укладено контракт № 72 про проходження державної служби. А в день звільнення, заявив Володимир Боярчук, він перебував на лікарняному.

Тож він просив визнати неправомірними накази про звільнення.

Читайте також: Звільнили начальника Держгеокадастру у Волинській області

Дослідивши матеріали справи, суддя Руслан Денисюк прийшов до висновку, що звільнення позивача з посади провели відповідно до норм Закону України «Про державну службу», а оскаржувані накази Держгеокадастру є правомірними.

Нагадаємо: Восьмий апеляційний адміністративний суд визнав протиправним та скасував наказ про звільнення Назара Микичака з посади керівника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області. 

Судівська колегія встановила, що накази, які стосувалися звільнення Назара Микачака, були протиправними та такими, що підлягають скасуванню. Адже відповідач порушив терміни прийняття відповідного наказу, не дотримуючись «принципів безсторонності, добросовісності та пропорційності». Тобто йдеться про порушення процедури звільнення.

Тож рішення Львівського окружного адмінсуду залишили без змін. Також служителі Феміди зобов’язали «земельне» відомство зобов’язали компенсувати Назару Микичаку середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook