Колишній головний військовий прокурор Анатолій Матіос та група його прокурорів стали адвокатами. Свідоцтва про перекваліфікацію вони отримали в один день в Раді адвокатів Волинської області, пише "Судово-юридична газета" .

Читайте також: Військовий прокурор Матіос втік з України, – ЗМІ

Матіос і його колишні підлеглі, Дмитро Борзих, Ольга Миргородська, Віталій Опанасенко, Денис Микулин і Андрій Філюк, отримали право на заняття адвокатською діяльністю 15 травня.

Адвокат Аліна Самарець повідомила, що всі прокурори входили в групу з розслідування так званої справи податківців Клименка, яке стосується екс-співробітників податкового відомства часів президентства Віктора Януковича. Після затримання у 2017 році їх доставляли в Київ вертольотами з різних областей України.

 

Як повідомляє ІА "Волинські новини", посилаючись на власні джерела, Анатолій Матіос приїжджав до Луцька 15 травня. На засідання Ради адвокатів затвердили звіт про стажування та щоденник стажування та було прийняте рішення про видачу свідоцтва.

На своїй сторінці у фейсбуці голова Комітету захисту прав та гарантій адвокатської діяльності у Національна асоціація адвокатів України Анна Боряк риторично запитує волинських колег, чи вони у своєму глузді. Адже, як наголошують в коментарях під дописом, Матіос і його команда неодноразово і систематично порушувала права адвокатів.

 

 

 

Читайте також: "Пшонка-стайл": мережа кипить через вечірку головного військового прокурора (фото)

Нагадаємо, що Матіос обіймав посаду головного військового прокурора з серпня 2014 року. На початку вересня новий генеральний прокурор Руслан Рябошапка звільнив Матіоса , а військову прокуратуру назвав непотрібною.

За наказом Рябошапки Матіос був виключений зі списків особового складу Генеральної прокуратури і направлений в розпорядження Міністерства оборони України для вирішення питання про подальше проходження військової служби.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook