У Волинській обласній державній адміністрації знову грядуть кадрові зміни. На цей раз стосуються медицини.

Читайте також: На Волині – новий відповідальний по боротьбі з коронавірусом

Стало відомо, що команда губернатора Юрія Погуляйка змусила написати заяву на звільнення багаторічного заступника начальника обласного управління охорони здоров’я Валерія Руцького.

Говорити про своє звільнення заступник начальника управління охорони здоров’я Валерій Руцький не захотів. Однак стало відомо, що написав заяву, як то кажуть, не з доброго дива. Тут уже не обійшлося без старань команди голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка − тиснули на Валерія Руцького з усіх сторін.

Свого часу він навіть виконував обов’язки очільника управління, допоки в кінці червня не захворів на коронавірус. Перебував на лікарняному, одужав і згодом його почали викликати "на килим" в ОДА то керівник апарату Юрій Судаков, то перший заступник губернатора Сергій Мовенко. Мовляв, нехай звільняється, бо і без нього чудово справляються з проблемами медицини. Коли журналісти прийшли в облдержадміністрацію запитати приїжджих чиновників, чому змушували Валерія Руцького написати заяву на звільнення – ті почали відхрещуватися. Мовляв, ні на кого не тиснули.

"Я нікого не змушував. І я повноважень таких не маю. – Є інформація, що ви його викликали. – Ну то ж ваша інформація, мало лі чому його викликали. – Такого не було? – Викликав, по роботі, напевно. – Не змушували писати заяву на звільнення? – Я нікого ні до чого не змушував. – А чому таке рішення прийнято? – В нього запитайте. –Чи є у вас кандидатура на цю посаду? – В мене нікого немає, я не приймаю на роботу, це не мої повноваження. – Чи це можуть бути теж кадри з Донеччини чи Луганщини? – Я не можу вам дати на це питання відповідь", – відхрещувався від запитань керівник апарату Волинської облдержадміністрації Юрій Судаков.

І якщо Юрій Судаков не дуже добре пам’ятає, чому викликав Валерія Руцького, то перший заступник Погуляйка Сергій Мовенко каже: так, зустрічався, але не змушувати звільнитися, навпаки, дуже хотів би з ним працювати і надалі.

"Висловив свою думку, що він є дуже фахова людина, і якщо в нього є бажання працювати, то ми б його хотіли бачити на цій посаді і далі. Особисто в мене з ним було спілкування в моєму кабінеті, була висловлена моя позиція. Ще раз повторюсь, що людина фахова, все життя пропрацювала і моя пропозиція була, все–таки, подумати і залишитись на цій посаді. На що людина відповіла, що вона для себе прийняла це відповідальне рішення і вже думку свою не змінить", – розповів перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Мовенко.

Сергій Мовенко зізнався, що заяву на звільнення заступника начальника управління уже підписано. Так би мовити, потяг вже рушив. А от хто займе впливове крісло та куруватиме обласну медицину не розповів. Мовляв, не має уявлення, хто це може бути.

"Чи є уже кандидатура на цю посаду? – На зараз, стосовно, кандидатури на цю посаду, яка ще обіймається паном Руцьким, у нас немає. – Тобто, заява на його звільнення ще не підписана? – Заяву на його звільнення підписує тимчасово виконувачка обов’язків начальника управління охорони здоров’я Тимощук. Л, наскільки мені відомо, заява вже підписана, але заява підписана… здається, 2 листопада, а він просить звільнити його з посади 9 листопада", – повідомив Мовенко.

Сама ж очільниця управління в телефонній розмові чіткої відповіді на питання: чи підписувала заяву на звільнення, не дала.

Втім, як то кажуть, історія має здатність повторюватись. І ми добре пам’ятаємо про кадрові зміни, котрі сталися цьогоріч весною в управлінні соцзахисту Волинської ОДА.

Тоді очільницю управління Оксану Гобод Юрій Погуляйко тихенько посунув на посаду заступниці. У звільнене крісло без жодного публічного конкурсу тоді сів виходець з Луганщини Костянтин Нестеренко. Тодішнього новоспеченого чиновника раніше з тріском потурили з Луганської ОДА за побори з підприємців.

Читайте також: Які райони "закріпили" за новим заступником очільника Волинської ОДА

Хазяйнувати по-своєму взявся і на Волині. Як кажуть керівники обласних інтернатів, відразу почав шантажувати, погрожувати та відкрито вимагати гроші. А от яке покращення волинській медицині готує команда Юрія Погуляйка – покаже час.

Більш детальніше − у відео-сюжеті ТРК Аверс:

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook