Доктор Комаровський розповів, чи належать люди з хронічною алергією до групи ризику COVID-19. До педіатра звернулася людина, яка назвала себе "алергіком з багаторічним стажем", яка, до того ж, постійно приймає гормональні препарати.

Читайте також: Комаровський розповів, коли хворим на коронавірус потрібна госпіталізація

Про це педіатр повідомив на своїй сторінці в Instagram

«Скажіть, чи є хронічна алергія фактором ризику при захворюванні ковідом19? Може, нам потрібно щось особливе приймати, берегтися більше?» − цікавиться дописувач Комаровського.

Педіатр дав точну відповідь, пояснивши, що алергіки не є більш уразливими до коронавірусу. Тому ніяких особливих рекомендацій для них не існує. Берегтися треба всім, адже має значення не тільки стан організму, але і доза отриманого вірусу при контакті з інфікованою людиною.

«В принципі на сьогодні поки немає переконливих робіт про те, що навіть тяжкі алергічні захворювання, зокрема бронхіальна астма, призводять до важкого перебігу коронавірусної інфекції», − пише педіатр.

Однак нюанси все-таки є. Якщо людина з сильною алергією потрапить в стаціонар, там вона може отримати різні препарати, які можуть викликати ряд проблем крім коронавірусної інфекції.

Читайте також: Комаровський розповів, коли щепитися від COVID-19 перехворівшим і ще не хворівшим

«Але в цілому немає даних про те, що люди з алергією, які приймають такі препарати, хворіють важче інших», − резюмував Комаровський.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook