Канатну дорогу між Росією та Китаєм зводять компанії, пов’язані з депутатом від "Опозиційної платформи – За життя" Віктором Медведчуком та його соратником і депутатом від ОПЗЖ Тарасом Козаком. Російська влада після закінчення будівництва обіцяє реалізаторам податкові пільги для комерційної діяльності на кордоні РФ і Китаю.

Читайте також: Вакцина від кума: Медведчук пропонує зробити з українців піддослідних кроликів Кремля

Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми", передає Громадське.

Олександр Баримов – власник і директор російської компанії "ЗЕД Девелопмент", що будує канатну дорогу, також є гендиректором АО "Ньюйол", кажуть журналісти. Остання компанія входить до структури "Юг Энерго" – бенефіціарною власницею цієї компанії, відповідно до декларації Медведчука, є його дружина – телеведуча Оксана Марченко.

За даними "Схем", Баримов користується однією автівкою з засновником компанії "Ренессанс" Олександром Мартиненком. Бенефіціарною власницею цієї компанії також є Оксана Марченко.

Читайте також: Дружина Медведчука стала власницею будівельної компанії у Росії, – "Схеми"

Із 2016 по 2018 роки Олександр Баримов також керував російською фірмою народного депутата Тараса Козака "Добробут Инвест". Політик вказував цю компанію як власну в деклараціях у 2015-2018 роках.

Зв’язок із родиною Медведчука простежується також через інвестора будівництва канатної дороги – групу компаній "Регіон", вказують журналісти.

Цю групу контролює російський бізнесмен Сергій Сударіков, "якого у російських ЗМІ називають близьким до очільника "Роснєфті" Ігоря Сєчіна і давнього друга президента Росії Володимира Путіна".

Брат Медведчука Сергій Медведчук брав участь у розвитку компанії "Аптечна мережа 36,6", повідомляв "Интерфакс". Акціонером цієї компанії є "Московський кредитний банк", який очолював Сударіков.

Як відреагував Медведчук?

Народний депутат підтвердив журналістам, що його брат співпрацює з цими компаніями, але заперечив свій зв’язок до зведення канатної дороги та знайомство з Олександром Баримовим.

"Невже ви думаєте, що я знаю всіх сьогодні менеджерів тієї чи іншої структури, де моя сім`я чи моя дружина є бенефіціаром?" – сказав Медведчук.

Читайте також: У Медведчука знайшли землю в Болгарії на 19 мільйонів євро

Сам Баримов на звернення журналістів не відповів. А у групі "Регіон" розповіли про вигоду в будівництві канатної дороги через її пасажиропотік та майбутні податкові пільги.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook